Kış aylarında ev temizliğine dikkat

M

Misafir

Forum Okuru
Kış aylarında ev temizliğine dikkat
Kış aylarında ev temizliğine dikkat
fay0128.jpg
Elektrik süpürgeleriyle tam anlamıyla yok edilemeyen bazı mikroplar, kar soğuğunun etkisiyle yok olabiliyor.Kış aylarında soğuklara karşı dirençsiz olan tifo, dizanteri ve kolera gibi hastalıklara yol açan bakteriler, dış çevrede bulunmuyor. Ancak, dışarıya göre sıcaklığın yüksek olduğu evlerde, bakteriler çoğalabiliyor.

Bazı elektrik süpürgeleriyle tam anlamıyla yok edilemeyen hastalık yapıcı mikroorganizmalar, kar soğuğunun etkisi altında yok edilebiliyor, bunun için de halıların karla süpürülmesinin faydası var. Kış aylarında hastalık yapıcı bazı bakteriler soğuklara karşı dirençsizdir. Bu nedenle kış aylarında tifo, dizanteri ve kolera gibi hastalıklara yol açan bakteriler dış çevrede bulunmuyor çok düşük ısılarda sadece virüsler etkili olabiliyor ve hastalıklara neden olabiliyorlar.

Kış aylarında ev temizliğine dikkat
Evlerde ise durum biraz farklı; sıcaklık dışarıya göre yüksek olduğu için bakteriler çoğalabiliyor. Ev ortamı, bakterilerin üremesi için ideal sıcaklığı korur. Özellikle soğuk geçen kış aylarında dışarıda yaşayamayan E.coli gibi bazı mikroplar evde rahatlıkla üreyebilir. Bu nedenle evin hijyeni vücut direncinin düştüğü kış aylarında büyük önem taşıyor.

Yıkama özelliği bulunan temizlik maddesi katkılı elektrikli süpürgeleri mikrop konusunda etkili. Ancak bazı süpürgelerin mikroplara karşı bu etkisi yok. Bu nedenle tifo, dizanteri ve kolera gibi hastalıklara karşı korunmak için özellikle temizlenmesi güç halıların, karla süpürülmesinde fayda var. İçerisinde fazla oranda mikrop barındıran halının üzerinde bir süre bekletilecek kar, bakterilerin faaliyetlerini önemli ölçüde durduracaktır. Kış aylarında arada bir evi karla süpürmek sağlık için yararlı olabilir.

Özellikle mikroplara karşı dirençleri düşük olan bebek ve çocukların kirli halılar nedeniyle risk grubu ooluşturuyorlar. Bu nedenle halı ve kilimlerinin temizliklerinin yapılması önem taşıyor.
 
Geri
Üst