Kış Mevsiminde El Ve Ayak Bakımı

suskun_gız

Yeni Üye
Üye
Kış Mevsiminde El Ve Ayak Bakımı
Kış Mevsiminde El Ve Ayak Bakımı
Kışın soğuk günlerinde çabuk yıpranan, kuruyan ve çatlayan ellerin bakımlı olmasının ilk şartı, onlara özenle bakmaktan geçiyor. Nemlendirici el kremlerini, gece yatarken ve sabah evden çıkmadan önce de ellerinize uygulayabilirsiniz. Kış mevsimi boyunca kapalı kalan ayaklarınız için de ekstra bakım gerekiyor. Ayaklara rahatlatıcı bir masaj uygulamanın, ayak sağlığı açısından çok gerekli olduğu belirtiliyor. Yapacağınız masajla, ayak tabanındaki sinir noktalarını uyararak rahatlayabilirsiniz.

Uzmanlara göre, her zaman göz önünde olan ellerin bakımlı olmasının ilk şartı, onlara özen göstermekten geçiyor. Eğer düzgün, yumuşacık ve zarif ellere sahip olmak istiyorsanız, özellikle kış aylarında. ellerinizi yıkadıktan sonra nemlendirici bir el kremi kullanmanızda yarar var. Bu kremleri gece yatarken ve sabah evden çıkmadan önce de ellerinize uygulayabilirsiniz.

Kuaföre gidecek vaktiniz yoksa, haftada bir gün evde kendi başınıza yapacağınız manikür de tırnaklarınızın güçlü ve pırıltılı bir görünüm kazanmasını sağlayacak, el bakımınızı tamamlayacaktır. Tırnaktaki eski ojeyi iyice temizleyin. Tırnak dibine yumuşatıcı bir krem sürün. Bir kap sıcak suya yarım limon suyu ve birkaç damla banyo köpüğü katın. Ellerinizi bu sıcak suya batırın. Her parmağınıza iki dakika masaj yaparak suda bekletin. Daha sonra tırnak diplerinizi hafifçe geriye itin ve ellerinizi durulayıp, kurulayın. Bir törpü ile tırnak üstlerinizi törpüleyin. Bu, kan dolaşımını arttıracak ve tırnaklara parlak görünüm kazandıracaktır. Tırnaklarınıza şekil verin ve sonra ellerinize nemlendirici bir el kremiyle masaj yapın. Elleriniz kremi emdikten sonra manikürünüzü, oje veya tırnak cilası sürerek tamamlayın.
 
Ce: Kış Mevsiminde El Ve Ayak Bakımı

El ve ayak bakımınız ve için evde yapabileceğiniz, basit, kısa süreli ve etkili öneriler...
  • Gece yatmadan önce ellerinizi bir kabın içine koyduğunuz zeytinyağına batırın. Yaklaşık 10 dakika kadar tutun. Çıkarın, kurulayın ve pamuklu bir eldiven giyerek yatın, sabah kalktığınızda yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
  • Bir kabın içine bir miktar susam yağı koyun ve bir limonun yarısını sıkın. İyice karıştırdıktan sonra tırnaklarınıza sürün, beslendiklerini, güçlendiklerinigöreceksiniz.
  • Ilık suyun içine nane yapı, susam yağı ve bir miktar pudra dökün. Ayaklarınızı, bacaklarınızı bu karışımla ovun. Kuru ciltler için harika bir karışım.

 
Ce: Kış Mevsiminde El Ve Ayak Bakımı

tesekkürler canım hemen denicem
 
Geri
Üst