Kış Türlüsü

kaprisli

Yeni Üye
Üye
Kış Türlüsü
Malzemeler


1 Adet kereviz
1 Adet kabak
15 Adet taze fasulye
3 Adet domates
1 Adet pırasa
4 Adet patates
300 Gr kuşbaşı kuzu eti
4 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
4 Su bardağı su
Yeterince tuz



Hazırlanışı
  • Bir tencerede yağı eritip içine, et ve ince doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun.
  • Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri rendeleyip soğanlarla birlikte biraz kavurun.
  • Yıkayıp soyduğumuz kereviz, kabak, taze fasulye, pırasa ve patatesleri küçük küçük doğrayınız.
  • Soğanların içine atıp birkaç kez tahta kaşıkla karıştın.
  • İçine tuz ilave edip sebzelerin renkleri hafif değişene kadar sote edin.
  • Hazırladığınız 4 su bardağı suyu üstüne dökün, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

alıntı
 
Geri
Üst