Kış Türlüsü
Malzemeler
1 Adet kereviz
1 Adet kabak
15 Adet taze fasulye
3 Adet domates
1 Adet pırasa
4 Adet patates
300 Gr kuşbaşı kuzu eti
4 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
4 Su bardağı su
Yeterince tuz
Hazırlanışı
alıntı
1 Adet kereviz
1 Adet kabak
15 Adet taze fasulye
3 Adet domates
1 Adet pırasa
4 Adet patates
300 Gr kuşbaşı kuzu eti
4 Çorba kaşığı margarin
2 Adet soğan
4 Su bardağı su
Yeterince tuz
Hazırlanışı
- Bir tencerede yağı eritip içine, et ve ince doğranmış soğanı koyup pembeleşene kadar kavurun.
- Daha sonra kabuğunu soyduğumuz domatesleri rendeleyip soğanlarla birlikte biraz kavurun.
- Yıkayıp soyduğumuz kereviz, kabak, taze fasulye, pırasa ve patatesleri küçük küçük doğrayınız.
- Soğanların içine atıp birkaç kez tahta kaşıkla karıştın.
- İçine tuz ilave edip sebzelerin renkleri hafif değişene kadar sote edin.
- Hazırladığınız 4 su bardağı suyu üstüne dökün, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
alıntı