Kısa süren adet kanamaları ve az kanamalı adet nedenleri nelerdir buyrun öğrenelim.

M

Misafir

Forum Okuru
Kısa süren adet kanamaları ve az kanamalı adet nedenleri nelerdir buyrun öğrenelim.
kısa süren adet az kanamalı adet kısa süren adet neden olur az kanamalı veya kısa süreli adet görme az kanamalı adet görme nedenleri nelerdir buyrun bu yazımızda öğrenelim arkadaşlarım. Belirli bir yaşa gelmiş her genç kız, adet (regl) kanaması görür ta ki yine belirli bir yaşa gelipte menopaz dönemine girene kadar, her ay belirli zamanlarda adet kanaması görür. Adet düzensiliğini saymasak tabi... Kimi kadın az kanamalı adet görür, kimi ise uzun süren adet kanamaları sorunu yaşar. Bir hafta süren adet kanamaları kısa süren adet kanamalarında daha az yaşanır. Peki bunların yani kısa süreli adet görmenin nedenleri nelerdir, zararları varmıdır; buyrun bu makalemizde özet bilgi edinelim Melek'lerim.


dogum-sonrasi-adet-kanamasi3-2966-34.jpg



Adet kanamasının az gelmesi azalması nedenleri sebepleri nelerdir ?

Kısa süreli adet kanamalarının görülmesi adet kanamasının 2 gün veya daha az görülmesi adet kanamasında ki kanın az gelmesi hipomenore olarak adlandırılır. Hipomenore menopoz dönemine yakın kadınlarda görülebilir. Bu normal olarak görülebilir. Genç yaşdakilerde kanama miktarı çok az ise hormonol bozuklukların olmadığı kontrol edilmelidir. Kadınlık hormonunun yeterli salgılandığından emin olunması gerekmektedir.
 
Ama benim adetim 5 aydır evliyim iki gün sürüyor ve cok yanmalar oluyor. 28 yasindayim bunun nedeni nedir ogrenebilir miyim
 
21 yaşındayım normalde reglim en az bir hafta sürerdi bu sefer üçüncü günümde azalmaya basladi sizce sebebi ne olabilir
 
Merhaba mensin 2- 3 gün sürmesi normaldir.Mens miktarı zaman zaman değişebilir.Mevsim dönüşleri kaynaklı ;mens döngüsü,mens miktarı değişebilir..
 
18 yasindayim regl olmam duzenli bir sekilde devam ediyordu bir anda reglim kesilmeye basladi cok az miktarda kan geliyordu boyle 6 gun surdu bir daha ki regli olmam sadece bir gun surdu ve cok cok az kanama oldu tekrar regli oldugumda kanamam normaldi bir daha ki reglimde ise kanama yine azalmisti pede bile bulasmiyordu o kadar azdi reglim bitti ve aradan birgun sonra tekrar basladi bir iki durup durup tekrar basliyor 10 gunu aşkindir regli olur sizce sebebi nedir
 
Merhaba, durumunuz hormon bozukluğun dan yada rahim kaynaklı bir rahatsızlıktan dolayı olabilir. Durumunuzun nedeni ancak hekim muayenesi ve yapılacak hormon tetkitleri ile anlaşılabilir. En kısa zaman da bir kadın doğum doktoruna görünün..
 
Merhaba, bu durum da adet düzensizliği söz konusu. Adminin dediği gibi ancak hormon tahlilleri ile durumunuz netlik kazanabilir. Muhtemelen hormonlarınızda bir problem vardır. Sağlıklı günler diliyoruz.
 
Merhabalar ben 2. Adet döngümü gördüm ama adet günlerim sadece 3 gün oluyor ve bitiyor. 1. De aynı 2. De bu normal mi?
 
Merhaba, adetin 2-3 gün sürmesi normaldir. Bir problem teşkil etmez. Yalnız yinede hormonlarınıza baktırın jinekolojik muayeneden geçin.
 
merhaba 16 yaşındayım ve benim adetim sıksık oluyor. 1hafta az az geliyor tam bitti diyorum 5 gün sonra yine oluyorum
 
Geri
Üst