Kişisel gelişim nasıl sağlanabilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kişisel gelişim nasıl sağlanabilir ?
Kişisel gelişim hayat boyu sürecek bir süreçtir. Bu, insanların kendi yeteneklerini ve niteliklerini değerlendirmelerini, amaçlarını düşünmelerinin ve potansiyellerini gerçekleştirmeleri ve maksimize etmeleri için hedefler belirlemenin bir yoludur.Bu makale , beklentilerinizi artırabilir, kendi gücünüzü yükseltebilir ve daha tatmin edici ve kaliteli bir yaşam sürmenizi sağlayacak yaşam hedeflerini belirlemek için gereken becerileri belirlemenize yardımcı olacaktır.

kişisel gelişim.jpg



Hayatta başarılı olmak için ne yapmalıyım ?



İnsanın gelişme derecesi, yerine getirilen belirli ihtiyaçlara bağlıdır ve bu ihtiyaçlar bir hiyerarşi oluşturmaktadır. Ancak, bir ihtiyaç seviyesi tatmin olduğunda daha yüksek bir ihtiyaç geliştirilebilir. Ancak, değişim, yaşam boyunca ortaya çıktıkça, herhangi bir zamanda birinin davranışını motive eden ihtiyaç seviyesi de değişecektir. Şimdiki zaman kendini geliştirme ve kişisel gelişme üzerine düşünme ve girişimler için en iyi zamandır.



İç dünyanızın kaşifi yalnızca sizsiniz. İç potansiyelinizi açığa çıkarma yollarının en güçlüsü evrim akışını kullanmaktır. Evrim, sadece bir teori değil, doğduğunuzdan beri vücudunuzun her hücresinde çalışan bir kuvvettir. Kişisel evrim, dünyada ve hayatınızdaki rolünüzün perspektif değişikliği ve olgunlaşmanın yanı sıra kendiniz için değişen bir görüştür. Hayata uyum sağlamanın ve ilişkileri , durumları ele alma biçiminizi geliştirmenin yollarını bulmaktır. Gelişmek, kendini fark etmeyi ve yeteneklerinizi ve doğal yeteneklerinizi sürekli geliştirmeyi derinleştirmek demektir. Hayatınızı benzersiz vizyonuna uygun olarak yaratma becerisidir !

Kendini sev ve onayla




Evrimin gücü ile uyum sağlamak için yapmanız gereken tek şey var: Kendi bilincinize katılın. Dikkatli olun ve farkında olun. Bu adımları dikkatli izlerseniz , hayatta yaptığınız her seçimi etkileyecek yeni farkındalık becerileri geliştireceksiniz. En gelişmiş seçenek, size beden, zihin ve ruh açısından en çok fayda sağlayan seçenektir. Tepkileriniz zamanla, İnanç ve bakış açınız tecrübeyle gelişir. Kişisel evrimin bir değişim süreci ve oluşma süreci olduğunu kabul edin.


Hayat tek perdelik bir oyun. Hayatınızın oyununda sonraki her sahnede, farklı rollerde oynayacak, farklı destekleyici oyuncular çıkacak ve yeni zorluklar yaşayacaksınız. Bir sahneden diğerine gitmek yenilik içeren bir geçiştir.. Önceki sahnelerdeki çeşitli karakterlerin bir sonraki sahnede mantıklı olmadığını fark edeceksiniz. Yolculuğunuzdaki her aşama boyunca, küçük ve bazen de büyük boyutlu kimlik krizi yaşayabilirsiniz. Her sahne bir ilerleme olmalıdır. Değişim zor olsa da, bunu benimsemek gerekir. Yaşam doğal olarak gelişimsel ve evrimsel bir süreçtir.Bununla birlikte, bir insanın sürekli büyüyüp gelişmesi gerekir. Her ardışık sahnede, zaman daha iyi harcanmalı, karakter daha iyi analiz edilmelidir. Her yeni sahnede daha iyi olgunlaşmış olmalısınız. Her yeni aşama ne kadar hızlı geçtiğinizi belirleyecektir.Potansiyeliniz sabit değilir, sınırsızdır. Ancak, ne kadar ilerlediğinizi belirleyen sizsiniz !


Gerçek şu ki, hayat evrim geçiriyor. Siz gelişiyorsunuz, ben gelişiyorum hepimiz gelişiyoruz. Bireysellik ve teklik deneyimiyle yaşıyor olsak dahi, özümüzde biziz.Her birimiz bu evrim süreciyle işbirliği içindeyiz. Kişisel gelişme, fiziksel, duygusal, entelektüel, manevi, sosyal ve mali durumunuzda gelişmelerin olduğu dönüşümsel bir süreçtir. Bu süreçler, potansiyelinizin tam olarak nerede olduğunu keşfederek kendinizi geliştirme ve güçlendirme konusunda ilham veren önemli bir yaşam olayı tarafından tetiklenir. Sonuç, ilişkilerinizde, işyerinizde, kendinize özgü imajda ve özgüveninizde olduğu kadar dünya görüşünüzde de daha tatmin edici ve anlamlı bir hayattır.




Her kişi benzersiz bir bireydir ve bu nedenle kişisel gelişim için evrensel bir strateji mevcut değilidir. Kişisel gelişim , kişiselleştirilmiş bir yolculuktur. Bireye hangi yolun kendisini ve nereye götüreceğinin belirlemesi kalmıştır. Herkes doğru zihin çerçevesi ve doğru kaynaklara sahip olduğu sürece kişisel yolculuğuna başlayabilir.

Hala hayatta olduğunuz sürece, değişebilir ve gelişebilrisiniz. Yapmak istediğiniz herşeyi yapabilir, olmak isetediğiniz her şey olabilirsiniz. Yeterki kendinize inanın ve sorumluluğunuzu üstlenin.
 
Bu dünyadaki her birey kendi kimliğine sahiptir. Kişisel Gelişim, bireyin mevcut kişilik özelliklerini yenilemesine ve kişiliğinde yetersiz , olumsuz özelliklerini geliştirmesine yardımcı olan bir yöntemdir.Bu, yaşamın amacına ulaşmada yardımcı olan, bir kişinin kişilik unsurlarını geliştirmesindeki gerçek bir yardımcıdır.Kişisel gelişim, bir kişinin mevcut becerilerini arıtmanın ve geliştirmenin bir yoludur, böylece kişi daha iyi bir tutum, davranış ve kişilik kazanır. Kişisel gelişim, hayatımızda olumlu değişiklikler getirir ve olumlu bir bakış açısı kazandırır.Pozitif bir kişilik, içsel benliğinize yardımcı olur ve motive eder. Başarı, geliştirilmiş bir kişiliğin yardımcı olduğu önemli bir faktördür. Çekici bir kişilik otomatik olarak pozitifliği çeker ve bu dönüş, hayallerinizi gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olur.
 
Geri
Üst