Kişisel Gelişim Programlarına Rağbet Büyüyor

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Kişisel Gelişim Programlarına Rağbet Büyüyor
İş dünyasında yeni trend kişisel gelişim programları oldu. MBA’den yabancı dil eğitimine, stresi yönetmekten topluluk önünde konuşma becerisine kadar her türlü kurs ve eğitim programını gündemlerine alan CEO ve patronlar, kişisel gelişimde birbirleriyle yarışıyor.

Referans Gazetesi’nin haberine göre, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, ABD’de master’a, İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın ise Sabancı Üniversitesi’nde MBA’ye hazırlanıyor. TAV CEO’su Sani Şener ABD’de Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) kompleks sistemlerin yönetimi konusunda 15 günlük bir eğitim programına kaydoldu. Alara Tarım CEO’su Yavuz Taner ise şu anda Singapur’da yönetim stratejileri programına devam ediyor. Anadolu Holding İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın listesinde pazarlama ve inovasyon kongreleriyle küresel ısınma seminerleri bulunuyor. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise özel hocadan İngilizce dersleri alıyor.

Eskiden sadece master ve MBA programlarına ilgi gösteren patronlar, artık vücut dili ve motivasyon kurslarından stresle mücadele ve iş-yaşam dengesine kadar geniş bir listeye sahip. Küresel ısınma ve dünyanın su sorunu bile artık CEO’ların eğitim gündemlerinde. Eğitim programlarına katılım bedeli ise günlük seminerlerde birkaç bin Euro’dan başlayıp, daha kompakt yurtdışı programlarında ise 40-50 bin dolara kadar çıkıyor.

Vakit sıkıntısı nedeniyle özellikle 15 günlük veya 1 aylık hızlandırılmış eğitim programları yoğun ilgi görüyor. Dünya trendleri, teknolojik gelişmeler ve finans piyasaları gibi farklı konuları bir arada bulunduran kompakt yurtdışı programları ise CEO’ların gözdesi. Bu programların bir diğer tercih nedeni ise dünyanın çeşitli yerlerinden gelen CEO’lar için bir buluşma noktası olmaları. Bu tür programları tercih edenler arasında Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile AMPD Başkan Yardımcısı Servet Topaloğlu bulunuyor. Orakçıoğlu Oxford’da ’gelişen piyasalar’ programını tamamlarken, Topaloğlu Avrupa’nın Harvard’ı olarak bilinen Paris’te gıda perakendeciliği alanında dünya trendleri eğitimine katıldı.

hurriyet.com
 
Geri
Üst