Kivili Tart
kivili tart
MALZEMELER
:Hamuru için
100 gr. eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı süt
2 kahve kaşığı kabartmatozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kadar un
yrım su bardağı toz şeker
Kreması için:
yarım litre süt
1 paket vanilya
yarım su bardağı un
6 çorba kaşığı şeker
50 gr. margarin
süslemek için meyve dilimleri.
Yapılışı
Bildiğiniz gibi tart kalıbımızı yağlayıp unlayalım.Çukur bir kaba bütün malzemelerimizi koyup2-3 dakika çırpalım.Kalıbımıza boşaltıp,üzerini düzleyelim.Her yerine eşit gelecek şekilde olsun.170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.Kremamızıda bütün malzemelerini katıp karıştırarak kaynatalım.Koyulaşınca ocaktan alıp 50 gr.margarini ilave edelim.10-15 dakika çırparak soğutalım.Tartımız soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp kremayı her yerine eşit şekilde yerleştirelimBuz dolabında iyice soğuduktan sonra istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
MALZEMELER
:Hamuru için
100 gr. eritilmiş tereyağı
2 adet yumurta
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı süt
2 kahve kaşığı kabartmatozu
1 paket vanilya
1 su bardağı kadar un
yrım su bardağı toz şeker
Kreması için:
yarım litre süt
1 paket vanilya
yarım su bardağı un
6 çorba kaşığı şeker
50 gr. margarin
süslemek için meyve dilimleri.
Yapılışı
Bildiğiniz gibi tart kalıbımızı yağlayıp unlayalım.Çukur bir kaba bütün malzemelerimizi koyup2-3 dakika çırpalım.Kalıbımıza boşaltıp,üzerini düzleyelim.Her yerine eşit gelecek şekilde olsun.170 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.Kremamızıda bütün malzemelerini katıp karıştırarak kaynatalım.Koyulaşınca ocaktan alıp 50 gr.margarini ilave edelim.10-15 dakika çırparak soğutalım.Tartımız soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp kremayı her yerine eşit şekilde yerleştirelimBuz dolabında iyice soğuduktan sonra istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Son düzenleme: