Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    Kiwiano ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    < Konu Resmi..>
    Kiwiano, Kivano, Horned Melon (Latince: Cucumis metuliferus) olarak ta adlandırılır.
    Özellikleri ve Tarihçesi

    Jelly kavun olarak da bilinen bu meyve salatalık gillerdendir. Kesildiği zaman içerisinde yüzlerce küçük çekirdek bulunur. Bu çekirdekleri kaplayan bir jel yine meyvenin içerisinde bu çekirdekleri birlikte tutar. Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır.

    Yetiştirildiği Yerler

    Güney Afrika, Orta Amerika ülkeleri ve İsrail de üretilmekte ve ülkemizde de yetiştirilmektedir.

    Faydaları

    Kiwano, cildin, saçların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmalarını sağlar. İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vücudun direncini arttır.

    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?

    Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi içeceklere de hoş tat ve koku kazandırmakta da kullanılır. Kiwano bu yönlerinden dolayı büyüleyici bir meyve olarak da bilinir.

    Muhafaza Koşulları

    6 ºC de %90 - %95 nem oranında muhafaza edilmelidir.

    Besin Değerleri

    A,C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından zengin bir meyvedir.


     
Kiwiano ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Baharatlar ve Faydaları

    Baharatlar ve Faydaları

    ağız kokusunu ne geçirir, antioksidan, bağırsak problemlerine ne iyi gelir, baharatlar, baharatların faydaları, baş ağrısını ne geçirir, beslenme, beslenme alışkanlığı, beslenme alışkanlıkları, beyin sağlığına ne iyi gelir, biberiye, biberiye nasıl kullanılır, biberiye neye iyi gelir, biberiye ve faydaları, biberiyenin faydaları, biberiyenin faydaları nelerdir, biberiyenin faydası, Biberiyenin...
  2. Börülce ve Faydaları

    Börülce ve Faydaları

    börülcenin faydaları börülce nelere faydalı börülcenin yararları Mutfaklarımızda özellikle zeytinyağlısını yaptığımız börülcenin faydalarını biliyor musunuz melekler ? İşte börülcenin faydaları, hep birlikte öğrenelim :tik: Börülce: Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir....
  3. Kuşkonmaz ve Faydaları

    Kuşkonmaz ve Faydaları

    Kuşkonmaz Faydası Kuşkonmazın yararları Kuşkonmaz neye iyi gelir Mutfaklarımızda pek fazla pişirmediğimiz bir sebzenin faydalarından bahsedeceğiz sizlere melekler , kuşkonmaz :) Kuşkonmaz; Zambakgiller familyasındandır. Çalı ve yarı çalı halinde odunsu, çoğu sarılıcı, bazı türleri de otsu olan Asya, Afrika ve Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitkidir. Yaprakları pul gibi ve almaşık...
  4. Kekik ve Faydaları

    Kekik ve Faydaları

    Kekiğin Yararları kekik Faydaları Kekik Hangi hastalıklara iyi gelir Özellikle et yemeklerine ve ızgaralara inanılmaz lezzet veren, zeytinyağın kadim dostu kekiğin faydalarını sizler için derledik melekler :tik: Vücudu kuvvetlendirir. İştah açar. Sindirime faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır, idrar ve gaz söktürür. Böbreklerdeki ve bağırsaklardaki mikropları öldürür. Derideki yaralara ve...
  5. Kişniş ve Faydaları

    Kişniş ve Faydaları

    Kişniş Nedir Kişnişin Sağlığa Faydaları Kişniş Neye İyi Gelir Özellikle et yemeklerine çok yakışan kişniş bitkisi aynı zamanda alternatif tıpta da kullanılıyor melekler :) Kişniş bitkisi Maydanozgiller familyasındandır; Haziran ile Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30 – 50 cm boyunda, oldukça fena kokulu bir yıllık otsu bir bitkidir. Nemli çayır ve sırtlarda...

Sayfayı Paylaş