Kıyafetlerdeki lekeler nasıl çıkar ?

Uzman SühaN

Administrator
Kıyafetlerdeki lekeler nasıl çıkar ?
Kıyafetler zaman zaman bazı nedenlerden ötürü lekelenebiliyor.Hepsi de kaza sonucu.En sık rastlanılan kazalar genelde çamaşır suyu ve yağ lekeleri.Bu lekeler can sıkıcı olsada giderilmesi mümkün.Nasılmı tüm detayları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Yağ lekesinden çamaşır suyuna, ter lekesinden sigara lekesine kadar ,lekelerin çözümünü sizlerle paylaşıyoruz.Öncesi ; Elbiselere sıçrayan yağ lekesi nasıl çıkar? , Oje lekesi nasıl çıkar? adlı konularımızı incelemenizi öneriyoruz.



Ev temizliğinde hijyeni sağlamak adına en sık kullandığımız deterjanlardan biri çamaşır suyu.Mutfakta, banyoda,yer silmede ve daha bir çok alanda kullandığımız çamaşır suyu ne kadar dikkatli olsakta mutlaka kıyafetlerimize sıçrıyor.En sevdiğimiz kıyafetimize sıçradıysa şayet durum çok can sıkıcı olabiliyor.Bunula beraber bir diğer can sıkıcı lekelerden biride yağ lekesi.Yağ lekesi de amaşır suyu lekesi kadar zorlu.Birde kıfatlerimizdeki koltuk altında oluşan ter lekeleri.Görüntü açısından hiç hoş olmayan bu durum kıyafetinizi çöpe atmanıza sebep olabilir.Ama durun saydığımız tüm lekeler için çözüm önerilerimiz var.Birazdan vereceğimiz yöntemleri deniyerek bu can sıkıcı lekelerden kurtulabilirsiniz.Sizinde bu lekelenmeler için önerileriniz var ise bizimle bu başlık altından paylaşabilirsiniz.


kıyafetteki lekeler nasıl çıkar.Jpeg





Sürekli giydiğiniz ve sevdiğiniz kıyafetlerinizi çıkmayan bir leke ile sakın çöpe atamayın. Bu öneriler sayesinde eskiyen, lekelenen veya bozulan kıyafetlerinizi yeniden giyebilirsiniz. İşte hayat kurtaran kıyafetlerle ilgili ipuçları

1. Çamaşır suyu lekelerini keçeli kalemle kapatabilirsiniz

2. Pamuklanan kıyafetleri tıraş bıçağıyla temizleyebilirsiniz.

3. Yağ lekelerini talk pudrası ile temizleyebilirsiniz.

4. Koltukaltındaki ter lekeleri ve kokularını limon suyu ile çıkarabilirsiniz.

5. Deri ayakkabılardaki lekeler için soğuk su ve sirke karışımı pratik bir yöntemdir.

6. Sıkışan fermuarı vazelin sürerek kurtarabilirsiniz.

7. Sigaraların bıraktığı kahverengi lekeler porselen küllüklerden çok zor çıkar. Çıkmadığında da göze çirkin görünür. Bu lekeleri çıkarmak için tuzdan yararlanabilirsiniz. Lekelerin üstüne tuzu dökün ve bir mantar ile bu lekeleri ovun.

8. Çaydanlık, tencere gibi mutfak eşyalarında biriken kirecin sebep olduğu lekeleri gidermek için bu kaplara birkaç parça temizlenmiş patates kabuğu katın, içine su koyup bir süre kaynatın ya da içinde sirkeli suyla kaynatın, sonra iyice durulayın.

Plastik Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Plastik boyalar sözkonusu olduğunda, talimatında yıkanabilir işareti olan giysileri birkaç dakika soğuk suya daldırın. Su bazlı olduğu için bu tip boya lekeleri, suyla yıkanarak büyük oranda çıkarılabilecektir.

Yağlı Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Yağlı boya lekesi, çıkarılması en zor boya lekesidir. Kuruduktan sonra çıkarılması için kullanılan tiner ve terebentin gibi boya incelticilerin hem yanıcı, hem cildi tahriş edici olması, hem de kapalı ortamda solunmasının olumsuz sonuçlara yol açmasından dolayı evde kullanılmalarını tavsiye etmiyoruz.

Yağlı boya lekesini çıkarmak için, kumaşın lekelenmiş olan kısmını bir temiz bez üzerine yatırın.

Boya lekesinin diğer tarafına ılık su ve ağartıcı içermeyen deterjan tatbik edin.

Gerekirse işlemi tekrarlayın ve daha sonra lekeyi iyice durulayın ve giysiyi yıkayın.

Son olarak, kumaşın havayla kendi kendine kurumasını bekleyin; kurutucuya koymayın !

Kalıntılı boya lekesi için, beyaz ürünlerde ağartıcı kullanılabilir. Boya lekesi için müdahale etmeden önce kumaşın ağartıcıya karşı dayanıklı olduğundan ve ağartıcının kumaşa zarar vermeyeceğinden emin olun. Bunun için önce giysinin göze görünmeyen bir bölgesinde uygulamayı test edebilirsiniz.
 
SELAMUN ALYKUM YİNE ÇOK FAYDALİ PAYLASIM ALLAH RAZI GELSİN.HERZAMAN BAŞIMIZA GELEN LEKELER
 
Geri
Üst