Kıyafetlerinize Sinen Küf Kokusu Nasıl Giderilir?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Kıyafetlerinize Sinen Küf Kokusu Nasıl Giderilir?
küf kokusu nasıl gider, küf kokusu nasıl giderilir, küf kokusu


Sevgili melekler, özene bezene yıkayıp ütüleyip dolabınıza kaldırdığınız kıyafetleriniz küf mü kokuyor? Bunun sebebi ya duvarlarınızdan kaynaklanıyordur ya da nemli veya ıslak olarak kıyafetlerinizi katlayıp kaldırmanızdan dolayı oluyordur. Bu gibi bir durumla karşılaşdıysanız ve küf kokusundan kurtulmak istiyorsanız aşağıda size vereceğimiz tavsiyeleri uygulayabilirsiniz...



küf.jpg



Rutubetli ve karanlık ortamlarda üreyen bir mantar türü olan küf, giysilerden başka banyo perdesinde, kilimlerde, kalın perdelerde, deri, yün, pamuk, keten ve ipekte oluşuyor. Oluşan bu kötü küf kokusunu birkaç ürün ve güneşin yardımıyla yok edebilirsiniz:


1. Çamaşırları dışarı çıkarın: Çamaşırlarınızdaki küfün sporları, diğer çamaşırlara ve kumaşlara da yayılır. Sporların evin içine yayılmasını önlemek için, küfü dışarıda fırçalayın ve çamaşırları güneşe asın, gün boyunca havalanmasını sağlayın.

2. Çamaşırlarınızı düzenli olarak çamaşır deterjanıyla yıkayın. Kurutucuya koymayın. Güneşe ya da açık havaya asın. Kuru temizleme yapılan çamaşırlarınız varsa, kuru temizleme dükkanına götürün.

3. Limon suyu ve tuz kullanın. Küf lekelerini limon suyu ile nemlendirin. Sonra üzerine sofra tuzu serpin. Kuruması için güneşe serin. Çamaşırlar kuruduğunda iyice silkeleyin ve kuruması için tekrar asın. Çamaşırları kurutucuda kurutmaktan sakının, çünkü kurutucu küf lekesi yapacaktır.

4. Klorlu beyazlatıcı kullanın: Beyazlatmaya uygun çamaşırlarda, süngerle küfünü silin ya da 5-15 dakika çamaşırları suda bekletin ve sonra iyice durulayın. Beyazlatma sürecini durdurmak için suya 2 çorba kaşığı sirke ekleyin ve çamaşırları tekrar durulayın. İpek ya da yünlerde beyazlatıcı kullanmayın.
 
Geri
Üst