Banyodaki Küf Lekeleri Nasıl Temizlenir?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Banyodaki Küf Lekeleri Nasıl Temizlenir?
banyodaki küf temizliği, banyo küfü nasıl temizlenir, banyodaki küf lekesi nasıl temizlenir
Sürekli nemli ve ıslak bir ortama müsait olan banyolarda zamanla küf oluşarak hem görüntü kirliliği hemde küf kokusu meydana getirir. Banyodaki küf lekelerini temizlemenin pratik yolları ile ilgili bilgileri sizler için bu yazımız da paylaşıyoruz.
banyo-temizliği.jpg


Banyonuzdaki Küf Sorunu İle İlgili Bilmeniz Gerekenler:

Küf sorunu ile ilgili öncelikle farkında olunması gereken nokta, küfün aslında mikroskobik bir mantar olduğudur. Yani bazı türlerinin insan sağlığına büyük zararı dokunabilir. Banyolardaki sıcak ve nemli ortam zehirli küfün ortaya çıkması için oldukça elverişlidir. Kanserojen etkisi de bulunabilen bu küfler aynı zamanda solunum ve sinir sistemi için de çeşitli problemler teşkil edebilir.
Küf sorununu çözmek için öncelikle küflenmenin arkasındaki sebebin araştırılması gerekir. Küflenmenin sebebi örneğin eski bir su borusu ise, o boruyu değiştirmeden duvarın tekrar yapılması nafile bir çaba olacaktır.
Küfü temizledikten sonra hayatınızdan çıkardığınızı düşünmek bir hata olur. Çünkü doğru ortamı bulduklarında mantar sporları tekrar oluşur ve küf birikintileri oluşmaya başlar. Bu nedenle yüzeyleri kuru tutarak küf oluşumunu büyük ölçüde engelleyebilirsiniz.
Küf sorunu küçük bir alana yayılmış durumdaysa bu sorun sizin kendi başınıza altından kalkabileceğiniz bir sorundur. Ama eğer küflenme ciddi boyutlara ulaşmışsa, bu konuyla ilgili profesyonel hizmet veren şirketlerden yardım almanızı öneririz.

Duş Kabini ve Küvet İçindeki Küf Nasıl Temizlenir?

Duş kabini veya küvet içinde oluşan küfleri temizlemek için çamaşır suyu veya diğer yüzey temizleyicileri kullanarak fırçayla temizlerseniz küflerden büyük ölçüde kurtulabilirsiniz.

Aynı yerleri kimyasal temizlik malzemeleri kullanmadan alternatif bir şekilde temizlemek isterseniz, ihtiyaç duyacağınız malzemeler: sprey şişesi, beyaz sirke, sünger, eski ve kullanılmayan diş fırçası, karbonat ve havlu.

Sprey şişesini beyaz sirke ile doldurun ve banyo küvetinize veya duş kabinine sıkmaya başlayın. Yeterince sıktıktan sonra yüzey üzerinde kurumasına izin verin. Sirke kuruduktan sonra bir kez daha sirke sıkın ve bu sefer ıslakken süngerle temizlemeye başlayın. Ardından duş kabinini veya küveti sadece suyla durulayın. Bu işlemlerden sonra küfler iyice yumuşamış oluyor. Tamamen kurtulmak içinse eski ve kullanmadığınız bir diş fırçası alın. Küflenen alan üzerine karbonat serptikten sonra diş fırçası ile fırçalayın. Küfler çıkana kadar bu işlemi yapmaya devam edin. Ardından küveti veya duş kabinini bol su ile durulayın. Yıkama bittikten sonra havlu ile küveti tamamen kuru hale getirin. Yüzeyleri kuru tutarak yeniden küf oluşumunun önüne geçebilirsiniz.
Banyo Fayans Derzindeki Küf Nasıl Temizlenir?

Banyo fayanslarının derzlerinde oluşan küfler için yukarıda bahsedilen yöntemleri kullanabilirsiniz. Etkiyi artırmak için piyasada satılan püskürtmeli küf çıkarıcı dezenfektanlardan kullanabilirsiniz. Kullanılmayan diş fırçası size yardımcı olur.

Küf derzin altına geçmişse küfü temizlemenin bir anlamı yoktur. Temizlense bile çok geçmeden küf ve küf kaynaklı lekeler tekrar ortaya çıkacaktır. Bu durumda en uygun yöntem eski derzi çıkarıp yenisini yapmaktır.
Banyo Perdesindeki Küf Nasıl Temizlenir?

Banyo perdesindeki küfü temizlemek için banyo perdenizi asılı olduğu yerden çıkarın. Bir kova içine ılık su doldurup çok az miktarda çamaşır suyu damlatın ve suyu biraz karıştırın. Ardından perdenizi bu kovadaki suya yatırın. Yarım gün bekletin. Ardından perdenizi çamaşır makinenize atın ve duru su ile yıkama yapın. Böylece banyo perdeniz üzerindeki küflerden kurtulabilirsiniz.
Banyoda Silikon Kullanılmış Alanlardaki Küf Nasıl Temizlenir?

Küvet, duş ve lavabo kenarlarında kullanılan silikon, her ne kadar antibakteriyel olsa da 1-2 yıl içinde küflenir. Eğer küf silikonların üzerindeyse, silikonları söküp kazımak ve iyice temizlemek gerekmektedir. Tekrar silikon yaparken de uçucu gaz içermeyen antibakteriyel silikon kullanmanızı öneririz.

Silikon uygulayacağınız yerin kuru olduğundan kesinlikle emin olduktan sonra silikon çekebilirsiniz. Aksi halde küflenme çok hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.


Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

Unutmayın küfler nemli, ıslak ve sıcak ortamları çok severler.
Banyoyu kullandıktan sonra veya kullanırken muhakkak havalandırmayı açık tutunuz.
Banyolarda nemli kalan yerleri paspasla hemen temizleyebilirsiniz.
İçerideki nemin bir an evvel kurutulması çok önemlidir.
 
Geri
Üst