kıymalı arnavut böreği nasıl yapılıyor

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
kıymalı arnavut böreği nasıl yapılıyor
Kayınvbalidem arnavut ve ona sormadan arnavut böreği yapmak istiyorum. Var mı şöyle kayınvalideme parmaklarını yedirtebileceğim bir arnavut böreği tarifi ?
 
Arnavut Böreği Tarifi ( Kıymalı )

Malzemeler
1 kg un
2 tatli kasigi
tuz
Su

Hamur parçalarinin yaglanmasi için;
1 pakete yakin margarin
Yarim kase kadar
sivi yag

Içi için;
Yarım kilo kıyma.bir baş soğan.pul biber birazda karabiber..



Yapilis Tarifi
Un ortasi havuz biçiminde açilir tuz eklenir çok yumusak olmayan bir hamur elde edilir. Hamur özdeslesene kadar iyice yogurulur.2 parçaya kesilir, her biri 16 küçük bezelere kesilip yogrulur. 16 tane cevizden büyük hamurlar her biri servis tabagi büyüklügünce açilip her iki tarafida eritilmis margarinle yaglanip üst üste konur( en üstekinin üstü yaglanmaz) bir kenara birakilir. Diger 16 hamur bezesi de ayni islem tekrarlanip açilir,yaglanir ve üst üste konur.
Iilk yapilan hamur katlari tepsiden büyük olacak sekilde açilir ve tepsiye yerlestirilir iyice yaglanir, tepsinin kenarindan sarkan kenar kisimlarida yaglanir. Hazırladığınız Kıymalı içi hamurun üstüne eşit yayın.üstüne biraz yagla yaglanir, diger hamur büyük olarak açilirkıymalı iç kaplanır.biraz büzgü olacak sekilde yerlestirilir, ortasi içi daha iyi pissin diye açilir, ilk açilan hamurdan tepsiden tasan kenarlar kivrimlari yapilir ve üzeri yine sivi yagla yaglanir,önceden isitilmis firinda üzeri nar gibi olana dek pisirilir.
 
Geri
Üst