Kızartma tenceresi nasıl olmalı

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Kızartma tenceresi nasıl olmalı
Pişirme kabı olarak kullandığımız ürünlerde seçimlerimize dikkat etmeliyiz. Kimi zaman kullandığımız ürünler sağlığı tehdit edecek boyutta zarara sebebiyet verebilmektedir. Bazı metal ürünler kullanıldıkça aşınma, çizilme durumları oluşumuna sebep olarak sağlığı tehdit edecek boyutta sorunlara sebep olabilmektedir. Tencere ya da tava seçerken bu nedenle bu hususa ayrı bir özen göstermeliyiz. Özellikle kızartma için bir tencere seçeceksek yıkadığımız zaman temizliğini kolay gerçekleştirebileceğimiz ürün seçimine önem vermeliyiz. Ahşap, bambu ya da silikon karıştırma gereçleri seçilen tencerenin çizilme olasılığını en aza indirgeyebilmektedir. Anotlu alüminyumdan elde edilen gereçler sağlık açısından olabildiğince güvenilir ürünlerdir. Bu tarz seçimlerimizle sağlığı tehdit boyutu en aza indirgenmiş bir ürün tercihinde bulunma ihtimalini yüksek tutabiliriz.
1280x720-z5N.jpg

Teknolojik gelişmelere paralel olarak geliştirilen kızartma tenceresi önerilerinde bir kaşık yağ ile kullanılabilen modeller de çoktur. Tefal mağaza ziyaretlerinde bulunarak üst resimdeki gibi kızartma tenceresi modellerine ulaşabilmeniz mümkün. Tefal mi emaye mi yoksa farklı seramik kaplama mı tercih edeceğim derdiyle uğraşacağınıza böyle kızartma yapan makine tarzı bir seçim de son zamanlarda daha çok tercih edilmektedir. Siz de hem pratik kullanım istiyor hem de işim bitince temizliği ayrı yapıp kaldırayım diyorsanız bu tarz bir seçim ile en doğru kararı verme ihtimalinizi canlı tutabilirsiniz.

maxresdefault.jpg

Kimileri de kızartmayı yaparken içine yerleştirilen kızartma süzgüsüyle kullanılabilen tencere tipi kullanımlarda bulunmayı seçer. Bu tarz kullanımlarda doğru ve temiz tercihler arasındadır. Ama bana soracak olursanız kokuydu temizlemeydi derken tencerelerle uğraşmayın. Makine tarzı kızartma yaparak çocuğunuz için kendi elinizden kızartma tadını ona en güzel ve az yağ oranıyla yapmayı tercih edin. Makinelerdeki az yağ kullanımı sayesinde yağ oranı fazla olmayan seçimlerde bulunmuş olma ihtimalinizi canlı tutabileceksiniz.
tefal.jpg

Siz de çıtır görünümü üzerinde bir tercih ile kızartma yemek istemez misiniz? Bu keyif için kızartma makinesi kullanma tadını doyumsuzlaştırabilme ihtimalinizi canlı tutmak adına bir an önce acele edin, hayatınızı özelleştirin.
 
Geri
Üst