kızım saçlarını kesiyor ne yapmalıyım

Ç

çaresizanne

Forum Okuru
kızım saçlarını kesiyor ne yapmalıyım
merhabalar 7 yaşında bir kızım var daha önce hiç yapmadığı bir şeyi yapmaya başladı oda saçlarını kesiyor aslında bunu önce çok önemsemedim çünkü bir tutam bulmuştum saçını ve kendisini uyardığımda bana söz verdi bir daha yapmayacağına dair ama dün akşam itibarı ile o güzelim saçlarını gelişigüzel kestiğini gördüm çok üzüldüm ve sinirlendim elimde olmadan kendisine çok bağırdım belki yanlış birşey ama kendimi kaybettim ve onu tehdit ettim eğer bir daha bunu yaparsan gidip saçını kısacık kestiririm dedim kızım uzun saçlı ve saçlarını normalde çok seviyor neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda bana bir açıklama yapmıyor sadece özür diliyor bir daha yapmıcam diyor ama yine yapıyor ne yapacam bilmiyorum çok çaresizim kızımın yaptığı normal bir davranışmı benimle aynı sorunu yaşayan varmı aranızda lütfen yardım edin
 
Merhaba, İnsan gözlem yeteneğine sahip bir canlıdır. Çocuklar da hayal ederek, dış dünyayı gözlemleyerek deneyimlenir. Kız çocuklarının idolü anneleridir. Annelerinin yaptığı her şeyi yapmaya çalışır. Dikkat ederseniz bütün kız çocukları annelerinin ya topuklu ayakkabılarını giyer yada makyaj malzemelerini kullanır. Tıpkı annesinin yaptığı gibi makyaj yapmaya çalışır. Bu örnekleri genişletirsek sonuca varabileceğimizi düşünüyorum. Kız çocukları oyuncak bebeklerini emzrimeye çalışır tıpkı annelerinin yaptığı gibi, yada oyuncaklarıyla kendi çapında bir mutfak oluşturur annesi gibi yemek yapar. Bu örneklerle anlatmak istediğim çocuğunuz kendi saçını kesiyorsa bunun altında mutlaka bir gözlemi vardır. Çocuğunuzla daha önce bir kuaföre gittiyseniz bunu kendi saçını keserek canlandırabilir. Bu durum da yapmanız gereken çocuğunuzun üstüne gitmeden korkutmadan yaptığı şeyin sakıncalı olduğunu anlatmaktır. Çocuğunuzu saçını kesmekle tehdit etmeyin bu yaklaşım tramvatik bir duruma yolaçabilir. Çocuğunuzla biraz daha fazla zaman geçirmeye çalışın sizin ilginize ihtiyacı olabilir.. Yaptığı davranışta ısrarcı olursa bir pedegogtan yardım alabilirsiniz..
 
Vallahi sanki oyun zannediyor ama yapma demekte işe yaramıyor gibi. İyisimi tüm makasları evden kaldırmak göz önünden uzak tutmak olacak heralde. Sorduğumuzda da iyi bişey yaptığını zannediyor. " baba dolaşanları açıyorum " diyor :D:D Eşşoğlusu ( bizimkisinin dedikleri bu )
 
Hanımefendi hiç tedirgin olmayın bende küçükken saçlarımı gizli gizli keserdim . Benim annem kuafördü müşterilerine yaptığı her işlemi kendime uygulardım 7 yaşındaydım .Bir gün annem saçlarımı tararken kestiğimi farketti öyle kızdıki bende ona sende başkalarının saçını kesiyorsun ne olmuşki diye cevap vermiştim :) İnanın benim gibi bir çok kişi çocukluğunda mutlaka böyle bir girişimde bulunmuştur.
 
bende küçükken saçlarımı kesermişim kestiğimde saçlarımın daha güzel olacağını sanırdım benim kızımda saçlarına çok düşkün hatta uçlarından bile kestirmiyor eminimki sizin kızdaki saç kesme olayı geçici bir durumdur bence çok fazla üstüne gitmeyin evdeki makasları onun bilmediği yerlere kaldırın eğer bu durum devam ederse bir pedogogdan yardım almanızı tavsiye ederim.
 
Geri
Üst