Klima Neden Su Akıtır?

Uzman SühaN

Administrator
Klima Neden Su Akıtır?
Klima içeriye su damlatıyor ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki tavsiyelerimizi uygulayın tüm önerilerimizi gözden geçirdiniz ve halen klima iç ünite su damlatıyor sorununa çare bulamadıysanız bizi arayın uzmanlarımız size yardımcı olacaktır.



Klimalar, hem yazın hem de bölgelere göre kışın oldukça sık kullanılan makinelerdir. Bu kadar sık kullanılan bir cihazda zaman zaman bazı problemler gözlenebilmektedir. Dolayısıyla merak uyandıran sorular ortaya çıkmaktadır.




9.jpg









Klimalarla ilgili en çok merak edilen soruların başında kuşkusuz ki klimaların neden su akıttığı olmaktadır. Normal şartlarda klimanın su akıtması doğal bir durum olsa da, bazı durumlarda cihazın plastik aksamlarındaki problemlerden meydana gelebildiği için sorunlar ortaya çıkabilmektedir.


Klimadan akan su, klimanın dış ünitesinin altında geliyorsa, bu konuda korkulacak bir durum yoktur. Çünkü böyle bir akıntı normal bir durumdur. Bu akan su, genellikle kış aylarında gözlemlenmektedir. Her klimanın su akıtma ihtimali olduğu unutulmaması gerekir. Eğer atak suyun yeri sizler için problem oluşturuyorsa, klimanın dış ünitesinin altına bir hortum takılmasıyla suyu istenilen bölgeye yönlendirebilir ve bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Buna nazaran sadece dış ünitesinden değil, klimanın iç ünitesinden dışarıya çıkan hortumundan su akıntısı varsa bu durum da son derece normaldir. Bu durum ise yaz aylarında görülen bir problemdir. Çünkü su akıntısı kış aylarına nazaran cihazın iç ünitenizden çıkan hortumdan akmaktadır.

Ancak, klimanın iç ünitesinden geliyorsa bile problem yok diye düşünmemek gerekir. Eğer, akan su klimanın iç ünitesinden püskürerek, her zamanki su akıntısı gibi değil de damla damla atıyorsa, bu durumda klimanın filtrelerini kontrol etmek doğru olacaktır. Genellikle, filtreler yeterince temizlenmemişse ve fazlasıyla tıkanmışsa, klimalar dışarıya üfledikleri havada üzerinde bulundurduğu sıcaklığı atamazsa, her şeyde olduğu gibi terleme yapacaktır ve damla şeklinde dışarı akacaktır.

Eğer, klimanın iç ünitesi kapsamında ön tarafından normal bir şekilde damla damla su akıyorsa, klimanın duvarla yapışık olan bölgesinin malzemesi çatlamış olabilir.

Dışarıya akan su, düz şekilde değil de klimanın sağ veya sol yanında damlayarak akıyorsa, klimanın iç ünitesinden dış ünitesine doğru giden boruda eğim problemi bulunuyor demek olabilir.

Son olarak, klimadan dışarıya atılması içi kullanılan hortumun ucu, suyun başka yere akmasını engellemek için koyduğunuz kovanın içinde kalırsa ve su kovada fazla birikmişse, hortum içinde su birikir ve tamamen dolduğunda klimanın iç ünitesinden su akıtması kaçınılmaz olur.
 
Geri
Üst