Koç burcu 2009 Ocak ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Koç burcu 2009 Ocak ayı Yorumu
Aşk ve İlişkiler
Sevgili Koçlar 24 Ocak tarihine kadar yay burcunda seyrini sürdürecek Venüs gezegeni burcunuzla gayet olumlu görünümler yapacağı için yurtdışı bağlantılı veya başka şehirlerde bulunan kişilerle yeni özel arkadaşlıklar kurabileceğiniz gibi sevdiğiniz kişilerle de haberleşme açısından yoğun bir dönem geçirebilirsiniz. Son derece dürtüsel coşkulu ve hevesli olacağınız bu süreçte popülerliğiniz yükselebilir ve her türlü insanla kontak kurabilir keşfetmekten zevk alabilirsiniz. Kendinize olan güven duygunuz son derece yükselebilir ve arzuladığınız girişimlerde bulunmanız kolaylaşabilir.Yeni maceralar yaşamak tanışmak ve aktif bir şekilde hareket etmek sloganınız haline gelebilir. Deneyimlere açık oluşunuz ve şansınızın aşktan yana yüksek oluşu tek bir ilişkiye bağımlı kalmak yerine yeni ve farklı insanları tanımak adına sizi destekleyici bir enerji oluşturabilir. Yalnız bu enerjinin en olumlu etkilerini ancak 20 Ocak itibariyle hissetmeniz mümkün olabilir. O tarihe kadar kimi günlerde aşka bakış açınızda mükemmeli arama isteme ve yaşama içgüdünüz yükseleceğinden yaşadığınız ilişki veya yaşamayı düşündüğünüz beraberliklerde duygusal olarak kendinizi geri çekebilir isteksizlik duyabilir veya agresif tavırlar sergileyebilirsiniz. 20-24 Ocak arası ise cinsel paylaşımlar maceralar açısından oldukça etkili görünmekte. Bir dönüşüm güç ve kontrolün yeniden sağlanması veya var olan problemlerin düzelmesi mümkün olabilir.
Aşk hayatınızı yakından ilgilendirecek olan bir başka enerji ise oldukça önemlidir. Kimileriniz bu konuda en azından kulaktan dolma birkaç bilgiye sahipler. Kısaca açıklarsam Ay gezegeninin Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünyanın Güneş etrafındaki yörüngesinin kesiştiği iki karmik noktadan biri olan kuzey düğüm geleceğinizi ve geliştirmeniz gereken davranışlarınızı gösterirken güney düğüm ise geçmişinizi ve kurtulmanız gereken davranışlarınızın göstergesidir. 7 Ocak 2008-Temmuz 2009 tarihleri arasında Aşk hayatınız kendinizi ifade edişinizle alakalı yaşam alanınızdaki transiti önemli etkiler yaşatabilir. Gelin şimdi birlikte bu dönemde olabilecek yansımaları birlikte inceleyelim. Güney düğümün Aslan burcunda ilerleyeceği bu süreçte sadece kendi isteklerinizin yapılmasında ısrar edebilirsiniz. Hani istiyorum mutlaka olmalı tarzı bir eylem içinde hareket edebilirsiniz. Oysaki bu tavırlarınızı mutlaka dizginlemeniz veya belirli bir sınır içinde tutmanız gerekecektir. Otorite kurmaya kalkışabilirsiniz aşkta risk almaktan hoşlanabilirsiniz muazzam bir inatçılık sizi sarabilir. Bu durumda aşk hayatınızda gerilimler kaçınılmaz olabilir ve bu süreç sizinle olan kişi için de zulüm anlamına gelebilir. Yine bu dönemde onaylanmak kabul edilmek ihtiyacınız son derece yüksektir. Herkesin sizin gibi düşünmesini bekleyebilirsiniz. Denetim altına alınması mümkün olmayan bir tutku sizi sarabilir ve bunu yaşamak adına elinizden geleni yapmaya çalışabilirsiniz. Fakat bu tavrınız da sorunlara neden olabilir. gururlusunuzdur ve doğal olarak size yanlışınız söylense veya yaptığınız herhangi bir şey hatırlatılsa gerilimli davranışlar sergileyebilirsiniz. Karşınızdaki insanın kimi zaman farkında bile değilsinizdir yada değilmişsiniz gibi bir tutum içine girebilirsiniz.
Bütün bunları okuduğunuzda gördüğünüz gibi hakikaten dikkatli olmak gereği vardır. Şimdiden bilincinde olarak kendinizi ayarlamanız sağlıklı bir ilişki için mutlaka şarttır. Bu dönem oldukça uzun süreceğinden kimi günlerde oldukça etkili hale gelebilir. Bütün bu etkili günleri her zamanki gibi günlük yorumlarınızdan daha detaylı bir şekilde öğrenebileceksiniz.
Yönetici gezegeniniz Mars 31 Aralık akşamı geri hareketle ikizler burcuna döndüğünde siz Koçlar için geçtiğimiz yaz Ağustos Eylül ayları gibi girişimde bulunduğunuz veya mücadelesini verdiğiniz konuların tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir. Mars yengeç burcundayken sizler finansal konularda zorlanmıştınız. Şimdi ise İkizler burcuna geri dönmesiyle iletişim haberleşme ve eğitim konularında zorlanmalar kendinizi ifade etme alanında sorunlar oluşabilir. Fakat sabırlı davranır dikkatli olur ve herşeyi gözden geçirerek kararlı bir şekilde hareket ederseniz 30 Ocakta geri hareketinin bitimiyle tüm planlarınızı hayata geçirebilecek gücü kendinizde bulabilirsiniz. Aslında gezegenlerin geri hareketleri her zaman için bir şanstır. Zaman açısından sorun yarattığı düşünülse de birçok problemi net olarak saptamak ve düzeltmeye çalışmak açısından son derece etkilidir. Sadece sabırlı olmak gerekmektedir.
İş ve Kariyer
20 Ocak tarihine kadar mesleki kariyeriniz otoritelerle olan ilişkinizi ve girişimlerinizi ilgilendiren yaşam alanınızda ilerleyecek Güneş enerjisi özellikle bu mevzularda dikkatli adımlar atmanızı sorumluluklarınızın bilincinde olmanızı disiplinli hareket etmenizi gerektirecek enerjiler verebilir. Güneş Oğlakta iken yönetici pozisyonunda bulunan kişilerle gayet iyi bir şekilde iletişimde bulunmaya dikkat etmelisiniz. Onlar size her türlü konuda baskı uygulayabilir engeller çıkartabilir ve ders vermeye kalkışabilirler. Eğer siz görevlerinizin bilincinde olursanız ve bunları gönüllü olarak kabul edebilirseniz sorunlar çıkmayabilir ve gayet faydalı olabilecek bir dönem geçirebilirsiniz.
8 Ocak-28 Ocak arası Merkür gezegeninin Kova burcunda ilerleyecek oluşunu fırsat bilerek sosyal organizasyon bilgi işlem ekip halinde çalışmalar tanıtım ve reklam faaliyetleri medya dünyası insancıl kuruluşlar teknolojiyle alakalı her türlü mesleki alanda gerek sosyal ilişkilerinizi araya koyarak gerekse güçlü insanlarla iletişimde bulunmaya özen göstermelisiniz. Özgür bir ortam içinde fikirlerinizi ifade edebilme gücü bulabilir hatta yeni bir işe sahip olabilir veya var olan mesleğinizle alakalı yoğun görüşmelerde bulunabilirsiniz.
Bu konularda atılımlarda bulunurken Merkürün 28 Ocakta başlayacak geri hareketini göz önüne alarak en azından 21 Ocak gölgeli günlere kadar elinizi çabuk tutmanız gerekebilir. Kendinizi mutlaka göstermeye çalışmalı değişik ortamlarda bulunmaya özen göstermeli girişken davranmalı gerekirse kapıları zorlamayı bilmelisiniz. Her konuda mantıklı düşüneceğiniz bu süreçte inatçılıktan ve her şeye ben bilirim havasında yanaşmaktan uzak durmalı ılımlı ve hoşgörülü tarzda hareket etmeli görüşlerinizi yapıcı bir biçimde tartışmalısınız. Kimi zaman farklı arayışlar da gündeme gelebilir. Belirli bir disiplin içinde hareket etmekten uzak durabilirsiniz. Yalnız bu dönemde Güneş gezegeninin hala kariyer evinizde oluşu belirli bir disiplin içinde hareket etmenizi gerektirdiğinden siz ne kadar özgür düşünseniz de mesleki sorumluluklarınız bazı şeyleri yapmanıza engel olabilir. Böyle zamanlarda öncelikle mantıklı düşünmeli acil kararlar vermemeye çalışılmalı ve iyice emin olmadan pozisyonunuzu bozmamalısınız. Eğer belirsizlikler yoğunsa kafanızın içinde soru işaretleri varsa Merkürün geri hareket döneminde bir daha incelemeli ancak 19 Şubattan sonra girişimde bulunmaya özen göstermelisiniz.
Parasal Konular
Ocak ayında gerek kazanımlarınız gerekse dışarıdan elde edilecek gelirler açısından doğal olarak parayla ilgili yaşam alanlarınızın yönetici gezegen görünümlerini incelemek gerekebilir. Çünkü direk olarak belirli bir transit etkinliği gözükmüyor. Öncelikle kendi kaynaklarınız açısından incelersek 24 Ocak tarihine kadar yurtdışı bağlantılı kurulacak ilişkiler her ne kadar özel gibi duruyorsa da etkili olabilir. Ortaklık ilişkileri veya eş kaynaklı gelirler görülebilir. Finansal anlamda risk almaya meyilli oluşunuz yine bu sürecin etkilerindendir. Bağımsız tasasız ve güvenli bir şekilde ilerlemekten yana olabilirsiniz. Keşif isteğinizin yükselmesi size kazanımlarınızla ilgili alanda ateşlilik verebilir. Yalnız bu süreçte ilişkide bulunduğunuz insanlara dikkat etmeli ayrıntıları gözden kaçırmamalısınız. Çok fazla rahatlık göstermek daha sonra paranızı tahsil etmekte sorunlara yol açabilir veya fazla risk almak sonuçta problemlere yol açabilir. Fakat yine de çekiciliğiniz sayesinde öyle girişimlerde bulunursunuz ki maddi gücünüzü bir şekilde düzene koyabilirsiniz. Kısa süreli bir etkidir değerlendirmekte fayda var.
Para konusunda ikinci inceleyeceğimiz alan ise başkaları kaynaklı elde ettiğiniz gelirler konusudur. 29 Eylül 2007 tarihinden bu yana yönetici gezegeniniz Mars yengeç burcunda ilerlediğinden maddi kazanımlarınızla alakalı konularda aktif ve dışa dönük bir şekilde hareket etmenizi zorlaştırmış olabilir ve bununla da kalmayıp 15 Kasım 2007 tarihinde geri hareketi başladığında işin içinden çıkılması iyice güçleşmiş olmalı. Girişimde bulunmayı düşündüğünüz konularda öyle bir baskı altına girdiniz ki ne yapsanız da maddi açıdan rahat edemediğiniz gibi mücadele etmek konusunda da iyice pasifleştiniz.
31 Aralık günü yönetici gezegeninizin ikizler burcuna dönüşü sizler için her ne kadar rahatlatıcı bir durum gibi görülse de geri hareketin hala devam ediyor oluşu maddi açıdan da dikkatli harcamalar yapmanız gerektiğinin göstergesi. Kardeşlerinizle ilişkiniz kısa yolculuklar birebir iletişimde bulunduğunuz insanlara derdinizi anlatmakta zorlanmanız dolayısıyla arzuladığınız desteği bulmakta zorlanabilirsiniz veya size destek verecek olanlar da güç bir dönemden geçiyor olabilirler. Ancak 30 Ocak tarihinde Mars ileri harekete geçtiğinde sizler için maddi açıdan girişimler söz konusu olabilir ve işte o zaman beklentiniz olan konularda başkalarından destek görebilirsiniz. O gün gelene kadar kimseyle çatışma içine girmemeye size destek olan kişilerle iyi geçinmeye çalışmalısınız.
Ocak Ayı Astrolojik Takviminiz
Pozitif etkili günler 4-5-6-9-10-11-14-15-18-19-22-23
Zayıf etkili günler 2-3-7-8-12-13-20-21-24-25-26-29-30-31
Aşk açısından zorlu günler 1-27-28(Dolunay) çatışmalar ve duygusal gerginlikler
Yeniay günleri 14-15 Taze enerjiler yeni başlangıçlar pozitif ifade gücü
Not: Yükselen burcunuzun yorumlarını okumayı ihmal etmeyiniz. Yıllık burç yorumları köşenizi tekrar gözden geçirmeniz faydalı olabilir.
Sevgili Koçlar Ocak ayının sizlere mutluluk başarı sağlık ve huzur getirmesini diler yeni yılınızı bir kez daha kutlarım.
 
Geri
Üst