Koç burcu 2009 Şubat ayı Yorumu

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Koç burcu 2009 Şubat ayı Yorumu
koç burcu ayları koç burcu şubat ayı yorumları şubat ayı yorumları yorumu yorumu
Aşk Hayatınız ve İlişkiler
Sevgili Koçlar aşk hayatınızla alakalı konularda Şubat ayı oldukça etkileyici. Şimdi sırasıyla bunları beraberce gözden geçirelim. İlk enerjimiz, sosyal ilişkilerinizi simgeleyen yaşam evinizde ilerlemeye başlayan Güneş gezegeninin Kova burcu seyridir. 20 Ocak-18 Şubat tarihleri arasında devam edecek bu etkiyle alakalı hatırlarsanız günlük yorumlarda sizlere özet şeklinde bilgi sunmuştum. Şimdi sıra geldi daha geniş bir şekilde ele almaya. Tabi ki bu enerjinin aşk hayatınızla ilgisi, en başta aşk evinizin yöneticisi olması sebebiyledir. Bu nedenle Güneşin her seyri sizler açısından önem taşır. Kova burcunda ilerleyen Güneşin, sosyal hayatın canlanması ve yeni arkadaşlıklar kurulması bakımından önem taşır. Demek oluyor ki, sizler bu dönemde aşkla alakalı mevzularda, özgür yaklaşımlar sergilemek, bireyselliğinizi ön planda tutmak ve kendinizi sıradışı ifade etmeye çalışabilirsiniz. Yani üzerinizde denetim kurulması mümkün olmadığı gibi, sınırlanmaktan da hiç hoşlanmayabilirsiniz. Sizin arzunuz yaşam stilinizden düşüncelerine kadar, sosyal hayatın içinde birebir yer almak, eskinin yerine yenisini koyarak hayatınıza heyecan katmak. Tabi ki bu durumda yansımalar da farklı şekilde gelişebilir. Şimdi olabilecek etkilere bir göz atalım.
İlişkisi olmayan Koçlar için bu enerjinin anlamı, farklı ve sıra dışı bir aşk yaşama arzusudur. Fakat bu aşk bağlayıcı, sınırlayıcı olmaktan ziyade, her iki kişinin de, ilginç paylaşımlarda bulunacağı, birbirleriyle hem aşkı hem de arkadaşlığı doyasıya yaşayacakları, çeşitli aktivitelere birlikte katılacakları, birbirlerine gerektiği zaman özgürlük tanıyacakları ama bir o kadar da, sosyal hayatın içinde görünecekleri tarzda olmalıdır. Değişik ortamlarda birlikte görünmeli, insanların dikkatini çekmeli ve başkaları tarafından gıptayla izlenilmelidirler. İşte bir Koç için aşkın tanımı bu süreç içinde böylesine bireysel ve eleganttır. Bu süreçte genel olarak tanışmalar, bir grup aktivitesinde, bir davette, bir arkadaş aracılığıyla veya sıradışı bir tarzda başlayabilir. Kabul edilme arzusu içinde yanıp tutuşulmaz, hatta ne kadar ani bir aşk olursa, bir koç için o kadar lezzetlidir. Hani bazen insan birdenbire sırılsıklam aşık olmak ister ya, işte bu süreçte arzulanan da aynen böyledir.
İlişkisi olanlar açısından bu enerjinin anlamı ise, beraberliğinizde tutkularınızı, isteklerinizi direkt olarak ifade etmekten hoşlanabilir, ortaklaşa düşünmekten ziyade kendi arzularınızı daha fazla ön plana alabilirsiniz. Tabi ki bu durum beraberliğiniz açısından son derece sakıncalı. Ayrıca eğer ilişkinizde sorunlar varsa, böyle bir enerji altında, ister istemez dediğim dedik tarzı yaklaşımlarda bulunmanız mümkün. Sizin arzunuz partnerinizin tamamen size ayak uydurması, renkli ve sıradışı davranması, gerektiğinde sizi özgür bırakması ve beraberliğin sorunları ve gerekleri konusundaki kayıtsızlığınıza sabır göstermesi. Takdir edersiniz ki bu karşı taraf için oldukça zor bir durum. Ayrıca bu enerji altında karşı cins tarafından ilgi çekiyor oluşunuz ve sosyal hayatınızın renklenmesi, sizi ilişki konusundaki sorumluluklardan alıkoyabilir.
Burada ara vererek size bir bilgi sunmam gerekiyor. Güneş astrolojik açıdan ifade gücümüz ve dünyayı kendi isteklerimiz doğrultusunda yönlendirme gücümüzdür. Yani bencil yanımızdır. Bu nedenle Güneş Aslan ve Koç burçlarında ilerlediği zamanlarda bütün burç mensupları sadece kendine yönelik hareket etmek durumundadır. Oysaki Kova burcu zamanlarında ekip halinde ilerleme söz konusudur. Bu yüzden de, Güneşin ışığının en düşük olduğu zaman Kova burcunda olduğu süreç içindedir. Bu tarihler arasında, diğer insanlara ayak uydurarak isteklerimizden vazgeçebiliriz. İşte bu yüzden Güneş Kova burcunda sürgündedir. Yani gücümüz oldukça zayıftır. Başkalarıyla işbirliği içinde hareket etmek zorundayızdır. Bir diğer tanımıyla, kendini tam anlamıyla ifade edemeyen kişi, sürüye uymak zorunda kalır. Oysaki yapılması gereken özgürlüğünüzden asla taviz vermemektir. İşte sizler de Güneş Kova burcu seyrinde başlayacağınız bir arkadaşlıkta bu noktaya özellikle önem vermelisiniz. Tabi ki insanlarla birlikte olun, değişik zevkleri paylaşın ama yeri geldiğinde kimliğinizden vazgeçmeden hareket etmeyi mutlaka başarın. Yoksa siz, siz olmaktan çıkabilirsiniz.
Bu enerji devam ederken 3 Şubat tarihinde başlayan ve 6 Martta geri hareket yapacak olan Venüs gezegeninin burcunuzdaki seyri, bencil istekler konusunda oldukça etkili bir enerji olarak dikkat çekiyor. Böylece bir üst paragrafta sözünü ettiğim bireysellik tam anlamıyla yerine oturmuş oluyor. Venüs zodyaktaki bir seyrini yani tüm burçlardaki döngüsünü 225 günde bir tamamladığı için, sizler açısından Venüsün burcunuzdaki ziyareti 225 gün sonra gelen bir şanstır. Astrolojik açıdan Koç burcunda zararlı pozisyonda olan Venüs gezegeni, bu tarih itibariyle arzularınızı ve tutkularınızı doyurmak adına ilişkiler yaşamaktan hoşlanacağınızı göstermektedir. Koç burcu oldukça ateşli bir doğaya sahiptir. O nedenle karşı cins tarafından her zaman beğenilir, arzu edilir hatta peşinden koşulur. Çünkü Koç burcuyla aşk yaşarken hayatın renkli ve sıradışı yüzüyle tanışabilir, hız ve aktivitenin ne olduğunu tam olarak anlayabilirsiniz. Koç denetimsiz, çerçevelenmemiş aşktan yanadır. Şımarık bir çocuk gibi, arzuladığını ele geçirmek ister. Kovalamayı sever ama yakaladığı anda çabucak sıkılıverir. İşte bu dönemde ilişkisi olmayanlar Koçlar Güneş sayesinde yeni arkadaşlıklar kurarken, Venüs sayesinde de cinsel arzularını doyurmak taraflısı olabilirler.
Aşk hayatınızla ilgili konularda ele alacağım son enerjiniz 18 Şubat-20 Mart tarihleri arasında devam edecek Güneş gezegeninin Balık burcu seyridir. Bu enerji sizin gibi aktif kişiler için aşk konusunda romantizm ve hayal gücünün, gizli ve yasak ilişkilere meyilli olmanın işareti olarak önemlidir. Çünkü şu ana kadar yazdığımız enerjilerden oldukça farklıdır. Bu seyir başladığında Venüs burcunuzda ilerlediği için, dışarıdan size bakanlar ilişki kurmaya meyilli bir kişi görebilirler. Devam eden ilişkiniz veya yeni bir beraberlikte oldukça ateşli davranışlarınız vardır. Fakat Güneş Balık burcunda seyrine başladığında bir şeyler değişmeye başlar. Arzularınız coşkundur ama bir yanınız yani bilinçli düşündüğünüzde, şefkat ilgi ve romantizm ihtiyacınız yoğunlaşmaya başlamıştır. Buna siz de bir anlam veremeyebilirsiniz. Her zaman ilişki kurmaya hazır ruhunuz sanki dinginleşmiş ve göz önünde olmaktan ziyade geri planda kendinden hoşnut, hızlılıktan ziyade sakin bir liman arıyor gibidir. İşte tam bu noktada bir Koçla aşk yaşıyor ve şu an bu satırları okuyorsanız size tavsiyem onun tavırlarından ziyade iç dünyasına yönelmeniz, ilgi ve anlayış göstermeniz, karşılık beklemek yerine sevginizle sarmalayarak kendisini güven içinde hissetmesini sağlamanızdır.
İş ve Kariyer
Mesleki konularda 31 Aralık tarihinde geri hareketine başlayan Satürn gezegeninin etkilerini artık bir çoğunuzu bilmekte. Yapılması gereken 16 Mayıs tarihine kadar iş hayatınızla ilgili konularda sistemli ve planlı çalışmak üzere hem kendinizi hem de içinde bulunduğunuz sektörün durumunu göz önünde almak, acele kararlar almamak, sabırlı olmak ve disiplinli hareket etmek. Bu enerjinin olabilecek etkilerinden günlük yorumlarınızda söz etmekteyim. Gelelim Şubat ayında görülebilecek yansımalara. Geçtiğimiz 31 Ocak günü geri hareketi Oğlak burcundayken biten Merkür gezegeni, 14 Şubat tarihine kadar bu burçta ilerlemeye devam edeceğinden disiplinli çalışma önemini hala koruyor olacak. Belki zorlanacaksınız hatta sözel açıdan ağır ve ciddi düşünecek ve konuşacaksınız. Fakat geri hareket bittiği için en azından daha rahatsınız.
14 Şubat-8 Mart tarihleri arasında Kova burcunda ilerlemesini sürdürecek Merkür gezegeni, özellikle iş hayatınızın gündelik temposu içinde ekip çalışmalarının ve ileriye dönük düşünmenin önemini gösteriyor. Demek oluyor ki, çalışma ortamınızda bulunan kişilerle olan iletişiminize dikkat etmeniz ve bencil düşünmek yerine, beraber hareket edecek şekilde düzenlemelerde bulunmanız lazım. Ayrıca iş hayatınızla ilgili konularda organize işler son derece önemli. İşinizin tanımı çok önemli. Gruplarla faaliyette bulunmanız halinde ve herşeyden önemlisi, geleneksel düşünmek yerine, özgün çalışmalarına ağırlık vermeniz halinde, gelişmemeniz diye bir durum söz konusu olamaz. Sözel açıdan kuracağınız irtibatlar, mantıklı ve stratejik hareket etmek son derece önemli. Öğrendiğiniz ve bildiğiniz herşeyi diğer insanlarla paylaşım içinde olmanız da sizi başarıya götürebilecek yöntemlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca işinizle ilgili konularda, sıradan olmayan, önceden düşünülmemiş değişimlerde bulunmanız lazım. Kaldı ki bir Koç daima yenilikçidir. Demek oluyor ki siz iş konusunda bu ay, epey ilerlemeler kaydedebilirsiniz. Yeter ki başkalarının sesine kulak verin ve çalıştığınız sektörde çağa uygun gelişmeleri yakından takip edin. Bu sizi başarıya kolaylıkla eriştirebilir. Bir diğer konu ise, uygulamalara önem vermeniz. Yani pratik hareket etmeniz lazım. Yavaşlık sizin can düşmanınız olabilir. Hızlı bir şekilde ilerlemeyi, çevrenizle işbirliği yapmanızı, konuşarak bağlantı kurmanızı gerektiren bir aydasınız. O zaman etrafınızla temasta bulunmanız hem yeni bir iş bulmanızda hem de mevcut işinizde başarıya ulaşmanızda sizi destekleyici olacaktır.
Evet sıra geldi, yöneticiniz Mars gezegeninin seyrini incelemeye. Mars bir çoğunuzun bildiği gibi mücadele ve istek gücünün bir numaralı fenomeni. Mars enerjisi haritanızda güçlü bir yaşam alanı ve burçta ise isteklerinizin peşinden cesaretle giderek elde etmeniz gayet kolay.
4 Şubat-15 Mart tarihlerinde Kova burcunda ilerleyecek yöneticiniz Mars gezegeninin sizler açısından iki konuda önemi bulunmakta. Birincisi ileriye yönelik hedefleriniz, ikincisi ise parasal konularda. Bu bölümde öncelikle üzerinde duracağımız konu hedefleriniz. Bu tarihler arasında burcunuzla uyumlu görünüm yapacak olan Mars sayesinde hedeflerinize bilinen klasik usullerle ulaşmak yerine sıradışı ve orijinal olan yönlerinizi yani farklılıklarınızı ortaya koymak son derece önemli. Tabi ki bir Koç her zaman için kendi bildiği yol ve yöntemlerle ilerlemekten yanadır. Durum böyle olunca bireysel hareket etmesi mümkündür. Fakat bu dönemde dikkat edilecek en önemli nokta amacınızı gerçekleştirirken ekip halinde hareket etmektir. Eğer Mars bu süreçte tek başınıza hareket etmenizi gerektiren bir yaşam alanından geçiyor olsa da, o zaman size, ne yapın edin istekleriniz konusunda bencil davranın ilerleyin diyebilirdim. Fakat organize olmanızı gerektiren bir yaşam alanında ilerlediği için doğal olarak, etrafınızla işbirliği yapmanız gerektiğini söylemem lazım.
Yalnız bu demek değildir ki birilerine uymanız gerekiyor. Tabi ki hayır, sadece akıllıca bir strateji uygulamak lazım. Kaldı ki Mars Kova burcu seyir zamanları ister istemez birlikte harekete geçmek anlamı taşımaktadır. Başka insanlarla çalışarak problemleri çözmek gayet mümkün. Yapıcı davranmak ve eşit hak ve adalet duygusu içinde işlerinizi planladığınız zaman altından kalkamayacağınız bir durum yok. Yeni ve bilinmedik yöntemler bu süreçte oldukça işinize yarayabilir. Bu tarihler arasında dikkat edeceğiniz bir başka husus ise, enerjinizi doğru ve gerektiği alanlarda zamanında kullanmak. Yani sabırsız ve kararsız davranmamalısınız. Bu enerji siz Koçlar için keşfetme dürtüsü sağlaması açısından da gayet olumlu. En azından bir hedef üzerinde yürürken alternatif yolları deneyerek de sonuca ulaşabilir. Bu süreci olumlu bir şekilde değerlendirmek için sabırsızlıktan muhakkak uzak durmak lazım. Sizler bildiğiniz gibi zaman konusunda oldukça sıkıntılısınızdır. Kafanıza birşeyi taktınız mı, hemen olsun isterseniz. Fakat bu süreçte bundan uzak durmak gerekiyor. Demek oluyor ki, siz Koçlar bu süreçte Kova burcunda ilerleyecek Güneş, Merkür ve ardından Mars sayesinde arkadaş çevreniz, grup deneyimleri, ekip çalışmaları yoluyla farklılıklarınızı ortaya koyarak ileriye yönelik hedeflerinizi gerçekleştirme gücü bulabilirsiniz. İş sorunları olan kişilerin de aynı şekilde, bireysel farklılıklarınız gösterebilecekleri alanları tercih etmeleri, arkadaşları, dostları vasıtasıyla iş konusunda girişimde bulunmaları gayet olumludur.
Üstüne basa basa şunu söylemek isterim ki, Şubat ayını olumlu anlamda değerlendirmenin en önemli sırrı bencil davranmamak, başkalarıyla işbirliğinde bulunmak ve bu şekilde amaçlarınızı gerçekleştirmeye çalışmaktır. Yani el elden üstün sözünü unutmamak gerekiyor.Sakın ola ki, kendi fikirleriniz konusunda inatçı olmayınız. Ben haklıyım demek yerine, başkalarına danışmayı onların düşüncelerini almayı ihmal etmeyin. Bu davranış hem hedeflerinizi gerçekleştirmenizde hem de sorunlarınızdan kurtulmanızda önem taşıyor. Ayrıca son derece önemli bir konuda sizi bilgilendirmek isterim. Şubat ayı gerek aşk gerekse parasal konularda aslında gayet hızlı ve aktif bir zaman dilimidir. Yalnız 18 Şubat-20 Marta tarihleri arasında Balık burcunda ilerlemeye ilerlemeye başlayacak Güneş gezegeni, kendi doğası gereği siz Koçların geri plana çekilmenizi ve mücadele etmek yerine, yaşamınızda olmasını arzuladığınız şeylerin ayağınıza gelmesini dileyebilirsiniz. Halbuki bu enerjinin sizi pasifleştirmesine izin vermeden aktif hareket etmeyi sürdürürseniz Şubat ayını gayet olumlu bir şekilde değerlendirmiş olursunuz. Ayrıca gerek Venüs ve gerekse Mars gezegenleri, Mart ayına kadar destekçiniz olmaya devam ederken bencil sosyal ilişkilerinize önem vermeyi ve girişimci davranmayı unutmayın. Balık sürecinde geri plana çekilerek belli bir uyuşukluk hali oluşabilir. Buna izin vermeyin ve ne olursa olsun kararlılığınızdan taviz vermeden ilerlemenizi sürdürün. Nasılsa bir isteğim olmuyor veya işler umduğum gibi gitmiyor diyerek mücadelenizi yarıda bırakmayın. Unutmayın siz cesaretin simgesi bir burcun temsilcilerisiniz.
Parasal Durumunuz
Finansal durumunuz açısından Şubat ayı iki önemli enerjinin etkisi altında geçeceğe benziyor. Parasal kazanımlar evinizin yöneticisi olan Venüs gezegenin seyri bu anlamda ele alacağımız ilk enerjidir.
Astrolojik yapısı gereği her ne kadar aşk hayatıyla ilgili olduğu düşünülse de, Venüs yaşamın her türlü güzelliğini hissetmemizde, lüks ve konfora olan düşkünlüğümüzde etkili olan ve doğum haritalarında içinde yer aldığı burç ve yaşam evini incelediğimizde o kişinin bütün bunlardan ne derece nasiplendiğini anlamamızı sağlayan son derece önemli bir gezegendir. Derler ki, Venüs eğer haritanızda zorlu bir pozisyonda ise, hayatın lezzetine varmanız pek mümkün değildir. Bu konuda tüm danışmanlar aynı düşünmekteyiz. Hakikaten çok önemli. Venüs gezegeninin 3 Şubat tarihinde burcunuzda başlayan seyri sizler açısından hem aşk yaşamınız hem de parasal kazanımlar bakımından doğal olarak daha önem arzetmekte. Burcunuzda ilerleyen Venüs kişisel değerlerinize verdiğiniz önemin belirteci olarak bu tarih itibariyle parasal açıdan özgür davranmak istediğinizi gösteriyor. Yani ne kadar kazanıyorsanız, bunu harcama tarzınızı da kendiniz belirlemek isteyebilirsiniz.
Koç aktif yanımızın simgesi olduğundan, girişimler konusunda size ateşli bir enerji sunabilir. Fakat bu ateşli güç eğer iyi denetlenmezse, kişinin farkında olmadan kazandığından daha fazla harcaması anlamına gelir ki, tabi ki dikkatli olunması lazımdır. 3 Şubat tarihinde başlayan bu seyir tüm ay boyunca aynı pozisyonda olacağından sosyal hayat aktif, duygular ateşli ve dürtüseldir. Parasal olarak girişkenlik ve isteklilik ön plandadır. Bolluk gezegeni Jüpiterin Kova burcundaki özgür enerjisinin Venüsle yapacağı görünümü de hesaba katarsak, ilişkileriniz kanalıyla birebir hayatın içinde yer almaktan hoşlanacağınızı söyleyebiliriz. Bu durum ise, finansal açıdan dürtüsel davranmaya neden olabilir ve düşünmeden hareket ettiğiniz için kimi zaman gereksiz yere paranızı savurabilirsiniz. O nedenle benim tavsiyem bu tarih itibariyle kazanımlarınız konusunda daha dikkatli hareket etmeniz ve ne olursa olsun risk taşıyan girişimlerde bulunurken üzerinde durup düşünmenizdir. Kazancınız konusunda girişim arzusu veren bu olumlu enerjiyi kullanırken geleceğinizi düşünerek hareket etmeniz son derece faydalıdır. Herşeyi kararınca ve dengeli bir şekilde yapmaya özen göstermekte fayda vardır.
İkinci enerjiniz ise, Venüs seyrinin hemen bir gün sonrası 4 Şubat tarihinde başlayan Mars Kova burcu sürecidir. 15 Mart tarihine kadar devam edecek bu etki altında, ekip çalışmaları, topluca gerçekleştirilen işler, arkadaşlık ilişkileri, gruplarla olan aktiviteleriniz ve geleceğe yönelik projelerinizden gelir elde etmeniz mümkündür. Bu tarihler arasında sosyal ilişkiler evinizde seyrini sürdürecek Mars gezegeninin, para evinizin yöneticisiyle olan olumlu görünümü bir yandan liderlik gücünüz sayesinde kendinizi dış dünyada ifade ederken diğer yandan sizinle aynı doğrultuda hareket eden insanlarla birlikte yapacağınız aktivitelerin işaretidir. Yani parasal konularda yeni ve bilinmedik yöntemler bulmak, takım çalışması yapmak, ileri teknolojilerden yararlanmak sizlere artı gelirler kazandırabilir. Bu enerjilerden olumlu manada yararlanmak için yapılması gereken fevri hareketlerden, kararlardan uzak durmak ve bilinçli şekilde hareket ederek gücünüzü paraya dönüştürecek girişimlerde bulunmaktır. Bu girişimlerde de tek başına düşünmek yerine ilişkilerinize önem vermek ve birlikte hareket ederek güce ulaşmaktır. Yani bütünlük duygusu son derece önemli. İşin ayağınıza gelmesini beklemek yerine bizzat ilişkiler aracılığıyla siz işin üstüne giderek kazancınızı sağlamaya dikkat etmelisiniz.
Pozitif Enerjili Günler : 1-4-5-8-9-17-18-22-23-27-28
Zayıf Enerjili Günler : 6-7-12-13-19-20-21
Aşkta En Şanslı Günler : 8-9
Yeniay :1-27-28
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :12-13
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)
Mutlu ve başarılı bir Şubat ayı geçirmeniz dileğimle,
iremSU
Mynet Astroloji Danışmanı
 
Geri
Üst