Kola icmenin zarari

CaRiZmA

Vip Melek
Üye
Kola icmenin zarari
Çin'de 120 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, diyet ya da şekerli fark etmeksizin, kolanın tansiyonu yükselttiği ortaya çıktı.
Yine sodyum oranı yüksek maden suyunun da tansiyon riskini artırdığı saptandı.


Türk Kardiyoloji Derneği hazırladığı bir raporda, Çin'de yapılan bir araştırma sonuçlarını açıkladı. Rapor yüksek tansiyon ve bunu tetikleyen faktörleri masaya yatırıyor.

Araştırma sonuçlarına göre diyet ya da şekerli fark etmeksizin, kola tüketiminin yüksek tansiyon rahatsızlığını tetiklediği ortaya çıktı.
Araştırmada kolanın ayrıca diyabet, obezite ve metabolik sendrom denen hastalıkların oluşma riskini de artırdığı da belirtiliyor.

Yüksek tansiyonlular için riskli bir içecek de maden suyu. Bazı maden sularındaki sodyum oranınını yüksekliğinin tansiyonu artırdığına işaret eden rapor, günlük yemek tüketiminde tansiyonun düşürülmesinin yolununsa tuzun azaltılması olduğunu vurguluyor.

Yüksek tansiyon rahatsızlığıyla mücadele için alınacak önlemler arasında, fast food türü gıdalardan uzak durulması, günlük meyve sebze tüketiminin artırılması ve bol su içilmesi bulunuyor

alinti
 
Geri
Üst