kolay baklava

UzmaN

Yeni Üye
Üye
kolay baklava
bayramda misafirlerinize ikram etmek için kolay baklava
baklavalz5wt4.jpg

[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Malzemeler:

[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]1. 1 paket hazır baklavalık yufka[/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]2. 1,5 paket margarin [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]İç malzemesi:[/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]1. ceviz,fındık veya yeşil fıstık[/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Şerbeti için : [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]1. 5 su bardağı tozşeker[/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]2. 4 su bardağı su[/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]3. 1 tatlı kaşığı limon suyu[/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]Yapılışı : [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif] [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]· Bir kabın içerisine su ve şeker karıştırılıp kaynatılır ve limonu ilave edilip altı kapatılır.[/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]· Fırın tepsisine yufkalar her 3-4 katta bir erimiş margarinle yağlayarak ve her 15 katta bir bol iç malzemeden (ceviz,yeşil fıstık) serperek üst üste serilir.[/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]· Yufkalar kare şeklinde kesilip kalan margarin kızgın bir şekilde yufkaların her yerine eşit şekilde dökülür. [/FONT]
[FONT=Georgia, Times New Roman, Times, serif]· 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Fırından çıkarttıktan 5-10 dakika sonra ılık şerbet dökülür.Üzerini kapatmadan şerbetini çekmesi sağlanır.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun ALINTI.......[/FONT]
[/FONT]
 
Geri
Üst