Kolay Pırasalı Börek (Resimli)

HaYaL

Daimi Üye
Üye
Kolay Pırasalı Börek (Resimli)
pırasa böreği resimli pırasalı börek pırasa böreği pirasali börek prasalı
Birazdan bu böreği yapıcam arkadaşlar tarif hep elimin altında olsun diye sizlerle paylaşayım dedim. Siz de deneyin çok kolay.:)

pisarali-borek1-1568.jpg


Malzemeler:

3 adet yufka
1 adet yumurta
500 gr pırasa
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
tuz
fırın tepsisini yağlamak için margarin

Yapılışı:
Pırasaların ayıklayıp yıkayın. İster ince ince kıyın, esterseniz 2-3 parçaya böreke rondodan geçirin. Havuçları soyup rendeleyin.
Geniş bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak üzerine pırasaları ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika kadar soteleyin.
Pırasalar hafifçe öldüğünde üzerine rendelediğiniz havuçları ve tuzunu ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin. (Ben ocak başında çok vakit kaybetmemek için havuçları soteledikten sonra yarım su bardağı sıcak su katıp tavanın üzerini bir kapak ile kapatıyorum. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyorum.)
Pişen harcı soğumaya bırakın. Böreğin harcı için derin bir kapta
Fırın tepsisini iyice yağlayın (ben genellike margarin kullanırım) 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası yada çatal yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün.
Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan sürün ve pırasalı harçtan yayarak yufkanın kenarda kalan parçaları ile üstünü kapatın.
En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın. Kalan sostan üzerine sürün ve çörekotu serpin.180 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Not: Ben havuç katmayacağım yerien fazladan bir pırasa katacağım. Siz ne türlü severseniz ona göre yapın.:)
 
yumurtayı nerde kullandığınızı anlayamadım doğrusu.. ayrıca yoğurtlu sos demişsiniz ama nasıl olduğunu anlatmamışsınız.. yumurta ve yoğurt karıştırılıp sosmu yapılıyor? :)
 
yumurtayı nerde kullandığınızı anlayamadım doğrusu.. ayrıca yoğurtlu sos demişsiniz ama nasıl olduğunu anlatmamışsınız.. yumurta ve yoğurt karıştırılıp sosmu yapılıyor? :)

Sayın misafirimiz,
Yumurta + yoğurt + sıvıyağ umumiyetle böreklerde kullanılan sıvı harçtır. Yani sostan kasıt bu tarifte yumurtalı yoğurtlu ve yağlı karışımdır. :)
 
Geri
Üst