Kolay taşınmanın püf noktaları

S

Samime5555

Forum Okuru
Kolay taşınmanın püf noktaları
Kolay taşınmanın püf noktaları neler yapılabilir

Merhaba

Taşınıyoruz evet taşınıyoruz nihayet taşınıyoruz bunları yazarken gülüyorum yalnız. Çünkü bu sene ikinci taşınmamız olacak ilk taşınmamızda gGerçekten çok yoruldum bütün eşyaları ben topladım 2 hafta boyunca evi topladım paketledim. Ama o kadar dağınıktım ki bir sürü şeyi unutmuştum taşınma günü geldiğinde halen etrafı toplamakla meşguldum . Evi taşırken bana bir akıl verin pratik nasıl taşırım neler yapabilirim.
 
Merhaba

Ev taşımak gerçekten senin de dediğin gibi başlı başına bir sorun insanın gerçekten canını sıkar. Çünkü o kadar çok toplayacak şey var ki hangisini neyi neyle toplayacağını insan şaşırıyor .

Öncelikle sana tavsiyem taşınmadan 1-2 hafta önce yeni taşınacağını evin elektrik su doğalgaz internet aboneliklerini yaptırın. ikametgahınızı yeni taşınacağız adrese yaptırın. Eğer başka abonelikleriniz varsa dergi gazete gibi yeni adresinizi taşınmadan bildirin.

Çocukların eğer okul nakilleri yapılacaksa taşınmadan bunları da yapmanız gerekir. Sağlık Ocağı doktor diş hekimi gibi sağlık işlerini de yeni adrese göre ayarlamanız gerekir. Eski adresimize gelecek mektuplar tebligatlar vesaire için apartman yada site görevlisine bilgi verin.

Gelelim eşya taşımaya. eşyaları toplamaya başladığımızda göreceksiniz ki Bir sürü gereksiz eşyalar var. Öncelikle gereksiz buldunuz eşyaları giysileri yeni eve taşıyıp taşımamaya karar verin. Eğer yeni eve taşınma yapacağınız eşyalarınız varsa bunları ikinci elde satabiliyorsanız ilan verip satışa çıkarttın. yeni eve taşımayacağınız eşyaları Öncelikle ayırın. daha sonra el az kullandığımız eşyalardan toplamaya ve kolilere koymaya başlayın.

Kolilerin üzerine içinde ne olduğunu mutlaka yazın ve Hangi odaya ait olduğunu kırılacak eşya ise kırılır diye yazın. eşyalarınızı oda oda kolileme ye dikkat edin ve kolilerin üzerine de hangi odaya ait olduklarını mutlaka yazın.

Yeni taşınacağız evde tadilat boya vesaire işler yapılması gerekiyorsa taşınmadan bunları yapın ya da yaptırın taşınmadan en az 3 gün önce bütün boya ve tadilat işleri bitmiş olsun.

Eşyalarımızı araca yüklerken büyükten küçüğe doğru yükleyin ki küçük eşyaları büyüklerin yanına ya da üstlerine koymakta güçlük çekmeyin. Taşınacağınız gün Çocuklarınız varsa onları bir tanıdığınıza ya da akrabanıza bırakın Ama taşınmadan mutlaka en az 2-3 gün önce de onlara haber verin.

Yeni taşınacağız evde bir plan yapın hangi eşyayı nereye koyacağını zı mutlaka önceden belirleyin taşınma günü eşyaları koyacağınız odalara koydurtun
 
Geri
Üst