kolay ve pratik vişne reçeli yapılışı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
kolay ve pratik vişne reçeli yapılışı
vişne reçeli nasıl yapılır, vişne reçeli yapılışı, pratik vişne reçeli, vişne reçeli malzemeleri

Hazır mevsimindeyken kahvalti sofralarının vazgeçilmezleri arasın da yer alan reçel çeşitlerinden vişne reçeli yapmaya ne dersiniz? Eğer daha önce vişne reçeli yapmadıysanız sizler için vereceğim bu tarifle kolay bir şekil de vişne reçelinizi yapabilirsiniz.

Öncelikle size malzemeleri saymak istiyorum;

1 Kilo vişne
1 Kilo toz şeker
Yarım limonun suyu ve 3/4 nohut büyüklüğün de limon tuzu

878_buyuk_1.JPG


Şimdi vişne reçelimizin yapılışına geçiyorum;

Taze vişnelerimizi ayıklıyoruz bir güzel yıkıyoruz ve çekirdeklerini de çıkardıktan sonra çelik bir tencereye alarak üzerine toz şekeri de koyup 3 saat kadar dinlenmesi için bir kenara koyuyoruz.

Bu bekleme esnasın da vişneler kendini salarak suyunu bırakmaya başlayacaktır. Daha sonra kısık ateşe alarak 50 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz.

Vişneleri kaynatırken altının çok açık olmamasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Kaynama esnasın da karıştırmamaya vişnelere zarar vermemeye özen gösterin. Tencerelerin kenar kısımların da oluşan şekerli kısımlarına da dokunmamaya özen gösterin.

visne-receli-nasil-yapilir-video.JPG


Akıcılığını kaybeden vişne reçeli neredeyse olmuş demektir. Bu kıvama gelen vişne reçelinin üzerine limon suyu ve limon tuzunu da koyduktan sonra yaklaşık olarak 5/6 dakika kadar kaynatın.

Daha sonra reçel üzerin de oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla özenle alın. Reçeli soğumaya bıraktıktan daha sonra kavanozlara koyarak serin bir yerde saklamaya özen gösterin. Şimdiden afiyet olsun.)
 
Bende vişne reçelinin önce şerbetini yapıyorum.Şerbet şeker ve suyla iyice yoğunlaştıktan ayıkladığım vişneleri içne atık 2 taşım kaynatıyorum.Hem kıvamı yerinde oluyor hemde vişnler diri kalıyor.Limon tuzu vişne ekşi olduğu için çok az kullanıyorum oda şerbet aşamasın da .
 
Geri
Üst