Koltuk Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Koltuk Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
koltuk nasıl seçilir, koltuk seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, koltuk seçimi


Sevgili melekler, ev dekorasyonunda büyük önem taşıyan eşya seçimi yaparken son derece dikkatli olmak gerekir. Özellikle koltuk seçimi için bazı noktalarda hassasiyetle durmak, yapacağınız dekorasyon için size çok yardımcı olacaktır. Koltuk alacağınız için ilk olarak yapmanız gereken koltuğu koymayı düşündüğünüz yerin ölçüsünü almaktır. Yanındaki koltuklara veya eşyalara ne mesafede olmalı onu saptayın ve ona göre enine boyuna karar verin. Sonrasını aşağıdaki makalede yer alan ve Y. Mimar Bahar Doğu'nun verdiği tavsiyelerden öğrenebilirsiniz...


koltuk.jpg




Çevredeki eşyaların yerden yüksekliklerine bakın ve koltuğunuzun hangi yükseklikte olursa daha güzel görüneceğine karar verin.

Koltuğun eni, yüksekliği ve boyu hakkında bir fikriniz oldu mu? Şimdi sıra renginde. Odada ne renkler var? Duvarlar ne renk? Halı ne renk?Diğer mobilyalar hepsini gözden geçirin ve bunlara uyan renkleri saptayın.

Artık koltuğunuzun boyutları ve hangi renklerde olabileceğini biliyorsunuz. Evet, bu bilgilerle mobilyacıları dolaşabilirsiniz.

Durun daha bitmedi. Şimdi de koltuğun rahatlığını kontrol etmelisiniz. Bunu üstüne oturup deneyeceksiniz.

Çok sert ve çok yumuşak olmamalı.

Kumaşı mümkün olduğu kadar sentetik olmamalı.

Oda küçükse yada etrafında desenli kumaşla kaplanmış eşyalar varsa düz renkleri tercih etmelisiniz. Düz kumaş lekeleri çok gösterir. Leke göstermesin istiyorsanız kendi renginden desenli veya fitilli kumaşları tercih edebilirsiniz.

Seçtiğiniz koltuk sizin boyunuza uygun mu? Bunu kontrol etmenin yolu koltuğa oturun, sırtınızı tam olarak arkaya dayayın. Bu pozisyonda iken, ayaklarınız yere tam basmalı. Eğer yukarda kalıyor ve yere ulaşmayıp sallanıyorsa veya yere bastığınızda dizleriniz karnımıza doğru katlanıyorsa size uygun değil demektir.

Bütün bunları sağladınız. Şimdi gerçekten önemli bir yerdesiniz. Şimdi de koltuğunuzu sevmeniz gerektiğini unutmayın çünkü koltuk çok sıklıkla değiştirebileceğimiz bir obje değildir. Sevmediğiniz bir koltukla bütün yorgunluğunuzu atıp huzur beklediğiniz bir oturma mekanında nasıl mutlu olabilirsiniz ki…

Y. Mimar Bahar Doğu
 
Geri
Üst