Kompostolar - İçecekler

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Kompostolar - İçecekler
Armut Kompostosu


Kullanılan Malzemeler : 5 adet büyük boy armut
2,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
2 adet karanfil
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Armutları ortadan yararak, bıçağın ucu ile dikkatlice çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soyun, iyice yıkayıp tencereye alın. Üzerine suyu ilave edin. 10 dk. ağır ateşte kaynatıp, şekeri ve karanfilleri ekleyin. 15 dk. daha kaynatıp ateşten alın ve soğuk olarak servis yapın





Ayva Kompostosu 2


Kullanılan Malzemeler : Birkaç ayva
şeker
karanfil veya tarçın

Yemeğin Mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Ayvalar soyulur, parçalara ayrılır, bir tencereye koyularak üzerine su eklenir ve kaynatılır. Sonra sudan ayvalar çıkartılır, suya isteğe göre şeker ilave edilir, biraz kaynatılır. Ayvalar tekrar içine atılır, biraz daha pişirilir, tarçın veya karanfil ilave edilir, soğuduktan sonra servise hazırdır.




Bali
3 cl armut suyu
3 cl ananas suyu
3 cl kayısı suyu
1 cl limon suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1
Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. Flüt bardakta 2 küp buz ile sunulur.







Bongo


Kullanılan Malzemeler : 6 cl ananas suyu
4 cl mango suyu
4 cl portakal suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1
Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. Kokteyl bardağında, ananas kabuğu ile süslenerek sunulur.






Grecian


Kullanılan Malzemeler : 4 cl şeftali suyu
2 cl portakal suyu
1 cl limon suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1
Tarifi : Malzemeler Shaker ile çalkalanır. 3 küp buzla flüt bardakta sunulur








Kuru Kayısı Hoşafı


Kullanılan Malzemeler : 40 adet kuru kayısı
2,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Kayısıları akşamdan, üzerlerini 4 parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sabah suyunu süzdürüp yıkayın. Kayısıları tencereye alın. Suyunu ekleyip, ağır ateşte 10 dk kaynatın. Şeker ekleyip 10 dk. daha kaynatın. Soğuyunca servis yapın.








Mandalina Şerbeti


Kullanılan Malzemeler : 2 adet mandalina
15 adet kesme şeker
3/4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 su bardağı mandalina suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : 15 adet kesme şekeri, mandalinanın kabuklarına sürün (Böylece çekerler mandalinanın kokusunu ve rengini alırlar). Daha sonra mandalinaların kabuklarını soyup suyunu çıkarın. Tüm malzemeyi bir kaba alıp, şeker eriyene dek karıştırın. Soğuk olarak servis yapın.








Limon Nane Şerbeti


Kullanılan Malzemeler : 4 adet limon
10 dal taze nane
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Limonların suyunu sıkın. Taze nane yapraklarını, 1 çorba kaşığı şeker ile havanda dövüp, macun kıvamına getirin. Temiz bir tülente koyun. Tülbenti iyice sarıp, limon suyunun içine atın. Sabaha kadar buzdolabında saklayın. Daha sonra tülbenti limon suyunun içinden alın. 1 su bardağı toz şeker vesuyla limon suyunu karıştırıp, soğuk olarak servis yapın.






Nar Şerbeti


Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu
1 su bardağı nar suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Toz şeker, su, limon suyu ve nar suyunu iyice karıştırın. Şeker tamamen eriyince süzgeçten geçirin. Dolapta soğuttuktan sonra soğuk olarak servis yapın.





Portakal Kompostosu


Kullanılan Malzemeler : 1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
12 adet çekirdeksiz portakal
2 kahve fincanı portakal suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Portakalların kabuklarını soyup, kaynar suyun içine tker teker daldırın. Bıçağın ucu ile, üzerindeki beyaz zarları çıkarıp, dilim dilim ayırın. Dilimlerin ucundaki beyaz zarları da temizleyin. Şekeri su ile bir kere kaynatıp, ateşten alın. Portakal dilimleri ve portakal suyunu ilave edip, soğutarak servis yapın.






Surfer's Joy


Kullanılan Malzemeler : 5 cl misket limonu (lime) suyu
3 cl karadut suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 1
Tarifi : Parçalanmış buzla 1/3 oranında doldurulmuş uzun bardakta sunulur.








Ayva Kompostosu


Kullanılan Malzemeler : 1 kg ayva
2 su bardağı şeker
1 limon suyu
Yemeğin Mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Ayva yıkanır, soyulur, ortaları çıkarılır. Kabuklar ve orta kısımlar 4- 5 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır. Dilimlenmiş ayvalara katılıp çok yumuşamadan haşlanır.
Şeker ilave edilip bir süre daha yavaş yavaş kaynatılır. Ateş kapatılır. Kapağı kapalı olarak bekletilir.






Vişne Şerbeti


Kullanılan Malzemeler : 1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu
1 su bardağı vişne suyu
Yemeğin Mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4
Tarifi : Tozşeker, su, limon suyu ve vişne suyunu bir kaba alın. İyice karıştın. Şeker eriyince dolapta soğutup, soğuk olarak servis yapın





Bademli Ayva Kompostosu


Kullanılan Malzemeler : 2 ayva
5 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
3 karanfil
1 yemek kaşığı izmir üzümü
1 yemek kaşığı soyulmuş badem
Yemeğin Mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6
Tarifi : Ayvaların kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine şeker ve su ilave edin. Ayvanın çekirdeklerini ve karanfili ekleyip kaynatın.

Su kaynamaya başladığında ateşi iyice kısıp 20 dakika pişirin. Tencereye üzümleri ekleyip ateşten indirin. Soğuyunca kaselere boşaltıp bademleri ekleyerek servis yapın.
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
1
Görüntüleme
3K
şeker kız
şeker kız
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
*MeleK*
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
*MeleK*
*MeleK*
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
610
*MeleK*
Üst