Komut istemi nedir?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Komut istemi nedir?
komut istemi nedir,komut istemi nasıl çalıştırılır,komut istemi nasıl açılır,komut istemi neye yarar,komut istemi,komut istemi ne ile yapılır,bilgisayarda komut istemi hakkında bilgiler
kmtistem.jpg



Komut İstemi, MS‑DOS (Microsoft Disk İşletim Sistemi) komutlarını ve diğer bilgisayar komutlarını yazmak için giriş noktası sağlayan bir Windows özelliğidir. Bilinmesi gereken en önemli nokta, komutları yazarak Windows grafik arabirimini kullanmadan bilgisayarınızdaki görevleri gerçekleştirebileceğinizdir. Komut İstemi genellikle yalnızca gelişmiş kullanıcılar tarafından kullanılır.

Komut İstemi'ni kullanırken, komut istemi terimi, komut satırı arabiriminin komutları kabul edebileceğini gösteren sağ açılı ayraç (>, büyüktür karakteri olarak da bilinir) anlamına da gelir. Komutun çalıştırılacağı geçerli çalışma dizini (veya yer) gibi diğer önemli bilgiler, komut isteminin bir parçası olarak dahil edilebilir. Örneğin, Komut Dizini penceresini açarsanız ve sağ açılı ayraç karakterinin (>) sağında yanıp sönen bir imleçle C:\> komut istemini görürseniz, girdiğiniz komut bilgisayarınızdaki C sürücüsünün tamamında çalıştırılır.
 
Geri
Üst