Kontakt Lens Kullananlar İçin Makyaj Tavsiyeleri

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Kontakt Lens Kullananlar İçin Makyaj Tavsiyeleri
kontakt lens kullananlar nasıl makyaj yapmalı, kontakt lens kullananlar için, kontakt lensliler için makyaj



Sevgili melekler, gözleri bzuk olup gözlük yerine kontakt lens kullannalar biraz dikkatli oldukları takdirde rahatlıkla ve sorunsuz bir şekilde makyaj yapabilirler. En büyük riskin enfeksiyon kapmak olduğu kontakt lens kullanımında hijyen kurallarına titizlikle uymak gereklidir. Sadece gözün içine değil makyaj için kullanılacak her malzemeye dikkat edilmesi gereken kontakt lens makyajında dikkat edilmesi geekenleri aşağıdaki makaleden faydalanarak öğrenebilirsiniz....



kontakt-lens.jpg



Gözünüzün sadece içinde değil, yakınlarında kullanılacak her şey temiz ve kokusuz olmalıdır.
Ellerinizi makyaj öncesi lens kullananlar için özel olarak üretilmiş bir sabunla iyice yıkayın. Eğer böyle bir sabununuz yoksa kokusuz ve yumuşak bir sabun kullanın. Krem yapıdaki ve antiseptik özellikli olanlardan kaçının. Ellerinizi mutlaka hav bırakmayan bir havlu ile kurulayın.
Hiç kimsenin makyaj malzeme ve gereçlerini kullanmayın. Kendi fırçalarınızı en az haftada bir kez yıkayın ve kendi hallerinde kurumaya bırakın. Rimel, eye-liner gibi fırçalı makyaj malzemelerinizi uzun süre kullanmayın; 3-4 ayda bir yenileyin.
Saç spreyi ve parfüm de tahriş nedenlerindendir. Bunları kullanırken gözlerinizi kapatın ve buharından kaçının.
Antialerjik ve suda eriyebilen makyaj ürünleri tercih edin. Yağ bazlı ürünler kalıntı bırakır ve bu kalıntılar göze girerek lenslerinizi buğulandırabilir, bozabilir ve gözlerinizi ağrıtabilir.
Lenslerinizi daima makyajdan önce takın.
 
Geri
Üst