köpekler neden titrer acil yardım

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
köpekler neden titrer acil yardım
kızlar 2 yaşında bir köpeğim var bugünlerde acayip şekilde titriyor ve kakası sarı renkli bunun sebebi ne ne olur köpüşüm ölmesin :S
 
Sayın misafirimiz,
Köpekler heyecanlandıklarında özellikle çok küçüklerse titrerler.Bu önemli bir durum değildir.Eğer yaşı büyük olup sadece titreme problemi yaşıyorlarsa bunun sebebi kaslarla ya da sinirlerle ilgili bir durum olabilir. Bazen eklem ağrılarında da bu tarz titremeler gözlenmektedir. Ayrımının yapılabilmesi için muayene edilmesi ve hatta gözlenmesi gerekir.Bundan başka ,hepatit b virüsü kapmış olabilir ki; hepatit virüsü karaciğere yerleşir, karın ağrısına, sarı renkli dışkıya, titremeye ve ateşe neden olur. Bu hastalık, köpek yavrusu iki aylıkken yapılan antihepatit aşı ile önlenebilir.Köpeğininzin titremesi önemli ya da değil demek zor ancak sorun ,beyin ve sinirlerle alakalı olabileceğinden ihmal etmemeniz ve en kısa zamanda veterinerinize götürmeniz gerekmektedir.Geçmiş olsun :)
 
arkadaşlar bi sorun olucak benım köpeğim poınter ırkından ve dün gece doğum yaptı ve 10 yavru doğurdu dünden beri ara ara titreme geliyo köpege bunun sebebi ne olabilir...
 
Köpeklerin titremesi normaldir arkadaşlar ben veteriner cansu taş daha kucuk olduklari icin kaynaklanmaktadir ama ustune bir bez orterseniz titremesi gececeitir gecmis olsun :)
 
Eğer titremesi yeni basladiysa ve sürekli titriyorsa sebep olmadan zehirlenmiste olabilir. Kaslarin istem dışı kasilmasindan olabilur. Sürekli degilse ya küçük olduğundan yada yaşının büyük k olmasindan kaynaklaniyor. Yada hepatit b kaptigindan olabilir yavru köpek ise.
 
Arkadaşlar 4 yaşında pekinese cinsi dişi köpeğim var, şuan kızan döneminde kanaması 5-6 gün sürdü daha önce by kadar hissedilmezdi ama şuan biraz daha yoğun. Bugün hafif titreme farkettim bir kaç kez aralıklarla birazda halsiz gözlerinde hafif çapaklanma var gibi nedeni ne olabilir acil cevap??
 
Arkadaşlar yavru golden köpeğim var ara ara nefes alırken titriyo nedeni ne olabilir
 
1 yaşında alman kurdu ve golden kırması sevimli bir oğlum var. İsmi oscar. Evimiz müstakil ve çok büyük bir bahçeye sahibiz. Oscar bahçede kalıyor. Havalar çok soğuk ve oğlumun son 3 gündü sabah titrediğini ancak öğleden sonra düzeldiğini gözlemledim. Çok canım sıkılıyor ciddi bir sorunu yoktur dimi? Ne olur beni aydınlatın . Şimdiden teşekkür ederim
 
Havaların soğuk olması halinde köpekleriniz evlerinizin içinde ise yani hava durumu iyi ise ve köpeklerde dokunduğunuzda titreme ve üşüme belirtisi halsizlik canının sıkkın olması, yattığı yerden kalkmaması gibi durumlarda acilen veterinere götürün. Bu durum bir hastalıktan başka birşey değildir. Köpekler yaradılış itibari ile bir dakika yerlerinde durmazlar ( dinleme halleri haricinde ) bu bakımdan bu tür belirtiler gördüğünüzde lütfen zaman kaybetmeden hayvan doktoruna götürün.
 
Geri
Üst