Koruma Memuru Alım Şartları, Koruma Memuru Nasıl Olunur, Koruma Memuru Başvuru 2014

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Koruma Memuru Alım Şartları, Koruma Memuru Nasıl Olunur, Koruma Memuru Başvuru 2014
koruma memuru başvuru şartları, koruma memuru nasıl olunur, koruma memuru 2014


Sevgili melekler, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesine alınacak olan 50 bin koruma memurunda fiziki şartlar ön plana çıkıyor. Peki 50 Bin Koruma Memur Alımı nasıl yapılacak.

2014-koruma-memuru.jpg






50 bin koruma memuru başvuru şartları belli oldu. İçişleri Bakanlığının bir süredir üzerinde çalışma yürüttüğü koruma memuru alımı için hazırlıklar tamamlandı. İlk aşamada 28 bin 500 koruma memuru alımı yapılacak. Akabinde bu sayı 50 bini bulacak. Koruma memurları önemli devlet binaları hassas bölge ve noktalarda görev yapacak. Ayrıca hizmetin gerektirdiği kişi koruma işi de bu görevliler de olacak. Bunun yanında stadyumlar, spor müsabakaları sınavlar, konser, toplantı gibi halkın yoğun olarak bulunduğu kapalı ve açık etkinliklerde de koruma memurları görev başında olacak. 50 Bin Koruma memuru alımı ne zaman, koruma memurları alımı tarihi, Ne Kadar koruma memuru ne zaman alınacak.
Koruma memurluğunda hangi şartlar aranacak?

Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılan açıklamada, koruma memuru adaylarının taşıması gereken şartlar hakkında detaylı bilgi verildi. Koruma Memuru adaylarının merak ettiği konulardan birisiyse KPSS şartı’nın aranıp aranmaması ile ilgili. Bunun yanı sıra koruma memuru maaşları ne kadar? Yahut Koruma memuru yaş sınırı kaç olmalı şeklinde merak edilenler bulunmaktadır. Tahmin ettiğimiz kadarı ile koruma memuru alım tarihi 2014 Senesinin ilk yarım yılı çerçevesinde gerçekleşecek ve Emniyet Hizmet Sınıfı kapsamına girecek olan koruma memurları, stadlarda, Üniversitelerde ve Devletin hassas binalarını korumakla görevlendirilecek. Koruma memurluğu ile haberleri takip etmek için sağ tarafta bulunan Facebook adresimizi beğenerek gelişmeleri yakından takip edebilirsiniz.

Koruma memuru başvuru formu yayınlandığında burada olacak http://www.egm.gov.tr

Binlerce Bekçi Geliyor
En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500 lira maaş alacak. Emniyet Teşkilatı’nda ‘bekçi abi’ dönemi başlıyor. Yıllardır alımı yapılmadığı için sayıları 4 bin 58’e düşen çarşı ve mahalle bekçilerine taze kan aşılanacak. Bekçilerin işbaşı yapmasının ardından koruma görevi yürüten 20 bin polis suçla mücadeleye çekilecek. En az ortaokul mezunu olacak bekçiler bin 500-bin 700 TL arasında maaş alacak. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanan kanun tasarısında emniyet bekçisinin görevleri ve yetkileri tanımlandı. Özel yetenek seçme sınavında başarılı olanlar bekçi yapılacak. Emniyet bekçisi adayı öğrenciler, polis eğitim kurumlarında en az 3 ay meslek eğitim görecek. Emniyet bekçileri bir yıl intibak dönemine tabi tutulacak. Göreve intibak edemeyenlerin sözleşmeleri feshedilecek. En az üç yıl emniyet bekçisi olarak görev yapanlardan başarılı olanlar polislerde olduğu gibi kıdemli bekçiliğe geçirilecek.
 
Geri
Üst