Korunmasız ilişkide içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılabilir?

D

Deliasikkizz

Forum Okuru
Korunmasız ilişkide içine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılabilir?

İçine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı melek kadınlar kulübü içine bosaldiktan sonra ertesi gün hapı kullanmak forumda.​

Kızlar sevgilim ile dün korunmasiz bir ilişki yaşadık adetim yeni bitmisti. Hamile kalma olasılığı var mı? Hamile kalmak istemiyorum acaba ne yapabilirim. Yani aslinda korunmasızdı ama içime boşalma olmadı yine de risk olabilir mi ne yapmalıyım lütfen acil cevap bekliyorum. İçine boşaldıktan sonra hamile kalmamak için ne yapılmalı?
 
Merhabalar
Korunmasız ilişki sonrası hamile kalma olasılığı yüksektir ama adetim yeni bitti diye bir cümle geçti adetin bitiminden hemen sonra yumurtlama söz konusu değildir yumurtlama için adetten en az 10-11 gün geçmiş olması gerekiyor. Kadının yumurtlama zamanı adetin başlangıcından saydığımızda 13-14-15 günlere denk gelmektedir adetiniz Yeni bittiyse yumurtlama söz konusu değildir ama herhangi bir şüpheye karşı ertesi gün hapı kullanabilirsiniz istenmeyen hamilelik için ertesi gün hapı pratik ve kolayca ulaşabileceğiniz bir doğum kontrol yöntemidir. İlişki dün olduysa ertesi gün hapını hemen alın diye tavsiye edebilirim ilişkiden sonra 3 gün içinde alınması koruyuculuğu artıracaktır ilişkiden sonra ne kadar erken alırsanız o kadar fazla olur korunmasi. Hamile kalmamak için ilişkiden sonra ne yapılmalı sorusuna cevap verdik dilerseniz aşağıdaki linkten ''elbise ve çamaşır varken birliktelikte hamile kalınırmı" yazımızı inceleyebilirsiniz.

 
Geri
Üst