KORYON VİLLUS BİYOPSİSİ YAPTIRANLAR

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
KORYON VİLLUS BİYOPSİSİ YAPTIRANLAR
koryon villus ne demek,koryon villus ne anlama gelir,koryon villus biyopsisi ne demektir,koryon villus biyopsisi nasıl yapılır,koryon villus biyopsisi hakkında bilgiler

Koryon Villus Biyopsisi.jpg



Riski gebeliklerde kromozomal anomali yönünden değerlendirilen yapılan tarama testleri ve ultrason muayenesiyle de ileri tetkik gerektiren hastalara yapılan bir tahlil yöntemidir.
Koryon Villus Biyopsisi hamileliğin 10 ile 13. haftaları arasında uygulanır.Biyopsi ince bir iğne veya kanül vasıtasıyla ve ultrasonografik yöntemlerin de desteğiyle uygulanır.Gebeliği incelemek amacıyla plasenta tabakası olarak da bilinen koryon villus tabakasından örnek doku materyali alınır.
Bu işlem çoğunlukla acısız olduğundan anestezi uygulanmasına gerek bulunmamaktadır.
Koryon tabakasının karakteristik özelliği embriyodan oluşmasıdır.Bu nedenle söz konusu tabaka
bebeğin genetik özellikleri konusunda bilgi vermektedir.
Bu dokudan kültür yapılarak bebeğin kromozomal dizilişi hakkında bilgi sahibi olunur.Genetik bir sorun varsa yapılan analiz sınrası ortaya çıkarılır.
Koryon Villus Biyopsisi sonrası eğer kromozomal bir anormallik saptanırsa, ailenin de onayı alınarak doktorlar gebeliğin sonlandırılması yönünde karar verebilir.
Biyopsi ehil doktorlarca yapıldığında gebelik kayıp riski yaklaşık olarak 1/ 250 dir.Yani ortalama 250 biyopsi sonrası sadece 1 gebelik kompkikasyon olarak sonlanmaktadır.
Koryon Villus Biyopsisi hemen aynı amaçla yapılan amniosentez girişimine göre daha erken yapılabildiğinden erken tanı açısından daha avantajlıdır.
Amniosentez gebeliğin 16 ile 18. haftalarında yapılabilirken Koryon Villus Biyopsisi ise 10 ile 13. haftalarda yapılabilmektedir.Ortalama olarak 1 ay daha önce yapılabilen ve genetik hastalık yönünden bilgi veren bir tanı yöntemidir.Dezavantajı ise amniosenteze kıyasla bebeğin kaybedilme riskinin daha çok olması ve teknik olarak da daha zor bir yöntem olarak bilinmesidir.
 
Geri
Üst