Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlar ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Kötü Alışkanlıklar Nasıl Başlar ?
kötü alışkanlıkların başlama sebebleri nelerdir
kötü alışkanlıların başlama sebepleri




Günümüzde en basiti sigara başta olmak üzere pek çok ötü alışkanlık insanları esir almış durumda melekler . Peki bu alışkanlıklar neden ve nasıl başlar ? Aşağıda ki makalede bu soruların cevaplarını arıyoruz...


kotu_aliskanlik-38.jpg


Alkol, sigara, uyuşturucu madde, kumar gibi zararlı alışkanlıkların tüm dünyada tehlikeli boyutlarda yaygınlaşmaya başlaması ülkemizi de tehdit eden bir problemdir.

Lise ve üniversite öğrencileri ile çalışan gençlik üzerinde yapılan araştırmalar özellikle sigara ve alkol başlama yaşının 20 yaşın altına düştüğünü ve kültürel faktörlerin etkisi ile içme oranında büyük bir artış olduğunu göstermektedir. Bu bulgularda aile ve toplumun kontrolünü gerekli kılmaktadır.

Zararlı alışkanlıkların yerleşmesini çoğaltan şey toplumların bu alışkanlıklara bakış açısıdır. İslam ülkeleri ve Hindistan da toplumsal olarak alkolü yasaklamaları bireysel düzeyde olumlu sonuç vermemiştir.

Çocukları ve gençleri bu maddelerin yarattığı alışkanlıkların etkileri konusunda bilinçlendiren toplumlar alışkanlıkların yerleşmemesinde daha başarılı olmuşlardır.
 
Geri
Üst