Etiketler:
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.401
    Beğenilen Mesajlar:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Köylü Pilavı Tarifi ( Hatay )

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    pilav hatay yemek tarifleri köylü pilavı yöresel pilav tarifleri hatay pilavı melek Değişik yemekleri denemeyi severim.Pilavda sofraların olmazsa olmazlarınddan olunca bir de bu tarifi deneyim dedim.Sonuçta mükemmel bir pilav yedik:)Deneyin ,afiyetle yiyin:)


    MALZEMELER
    1 adet patlıcan
    1 su bardağı pirinç
    3 diş sarımsak
    1 çorba kaşığı domates salçası
    2 su bardağı et suyu
    1 adet küçük soğan
    200 gr. kuşbaşı
    1 çorba kaşığı sade yağ
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    YAPILIŞI
    Patlıcanlar küp şeklinde doğranır. Bir tavada kızdınlan zeytinyağında kızartılıp bir kenara alınır. Bir tencerenin içine tereyağı konulup kızdınlır. Üzerine etler eklenerek renginin değişmeye başlaması ile birlikte ince doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenerek sarartılır. Bunun üstüne et suyu ve domates salçası eklenerek bir taşım kaynadıktan sonra üzerine pirinç ve patlıcanlar eklenir. Harlı ateşte 2 dk. ve yavaş ateşte 10 dk. pişirilerek demlendirilip servis edilir.
     
Köylü Pilavı Tarifi ( Hatay ) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav Kestaneli Pilav malzemeler: * 1 kase pişmiş kestane * 1 kase pişmiş kuşbaşı et * 2 kase pirinç * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * kimyon * karabiber * tuz * 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli hazırlanması:...
  2. hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav tarifi

    hamsili pilav Malzemeler 500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin. 2-3 kez yıkayip süzün. Domates ve soğanı küçük küpler halinde...
  3. Cevizli köfteli pilav tarifi

    Cevizli köfteli pilav tarifi

    Malzemeler 2 Su bardaðý Amerikan Pirinci 3,5 Su bardaðý sýcak su 2 büyük kuru soðan 5 çarliston biber 1 demet maydonoz 1 yemek kaþýðý dolusu domates salçasý 1 tatlý kaþýðý biber salçasý 6 yemek kaþýðý mýsýrözü yaðý 1 tatlý kaþýðý nane, 1 tatlý kaþýðý þeker, 1tatlý kaþýðý dolusu tuz 150 gr yaðsýz kýyma 75 gr ceviz 150 gr yaðsýz kýymadan fýndýk büyüklüðünde minik top köfteler...
  4. Uludağ Pilavı tarifi

    Uludağ Pilavı tarifi

    Uludağ Pilavı =Malzemeler= Süre:40 dk - 10 Kişilik - 3 su bardağı pirinç - 100 gr. tereyağı - 2 su bardağı kestane - 2 adet kesme şeker - 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et - 1 çorba kaşığı kuru üzüm - 1 adet havuç - 1 adet portakal - 1 çay kaşığı tarçın,yenibahar - Tuz,karabiber =hazırlanışı= 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın....
  5. Uzakdoğu pilavı tarifi

    Uzakdoğu pilavı tarifi

    Uzakdoğu pilavı MALZEMELER 400 gr. tavuk suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci 1 büyük baş soğan 1 adet domates rendesi 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı sarımsak tozu 250 gr. haşlanmış sivri biber ve havuç 250 gr. kuşüzümü 2 yemek kaşığı soya yağı 3 bardak su bir tutam maydanoz HAZIRLANIŞI Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış sivri biber, havuç ve kuş...

Sayfayı Paylaş