Kreatin nedir Hakkında bilgiler

damla82

Yeni Üye
Üye
Kreatin nedir Hakkında bilgiler
Kreatin Hakkında

Kreatin vücutta; L-Arjinin, Glisin ve L-Metiyonin aminoasitlerinden; böbrekte, karaciğerde ve pankreasta sentezlenir. Biyosentezden sonra iskelet kaslarına, kalbe, beyne ve diğer dokulara taşınır. Kreatin bu dokularda en büyük enerji depolayıcı form olan Kreatin fosfat halinde metabolize olur.


Toplam kas kütlesini tahmin etmede kullanılır.kan kreatin düzeyi artışı böbreğin yetersiz çalıştığının da bir göstergesidir..24 saatlik bir idrarda miktarı oldukça stabil olduğundan idrarın 24 saatlik olup olmadığının anlaşılmasında kullanılır.Günlük kreatin atım miktarı yaklaşık 1-2 gr/gün kadardır.sporcular işe antremandan yarım saat önce 5 gr kreatin alarak %30 performansını artırabilirler.Kaslarda kreatin fosfat maddesinin kullanilmasinin sebebi ise var olan ATP molekullerinin gerekli enerjiyi yalnizca yarim saniye karsilayabilecek duzeyde olmasidir.Kreatin fosfat molekulunun miktari ise ATP'nin yaklasik 20 kati kadardir.
Toz halde bulunmakla beraber sıvı ile karıştırılıp, tüketilebilen bu amino asit grubu, vücudun daha fazla enerji üreterek; daha yoğun bir egzersiz programının altından başarı ile kalkıp, daha kısa sürede sonuç almanıza yardımcı olur. Oklahoma Üniversitesinden Doktor Chad Kerksick kreatin in vücuda sağladığı faydayı şöyle özetliyor: Kaynak:Hardline
 
Geri
Üst