Kredi kartı borcuna taksit talebi

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Kredi kartı borcuna taksit talebi
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı, 'borcunu ödemek isteyen tüketiciye vade yapılandırması sağlanmalı' dedi.
iddddNO1RQw.jpg


Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya,yaptığı açıklamada, birlik olarak 5464 sayılı yasa hükümleri gereği, geliri olmayana ve gelirine oranla yüksek limitlerle kredi kartı verilmemesi konusundaki girişim ve başvurularına karşın, bankaların yanlış ve kendileri için cazip uygulamaları sonucu, istemeyen tüketiciye dahi kredi kartı verildiğini anımsattı.

Kaya, bankaların bu uygulamaları sonucunda, 2006 Şubat ayında 30,1 milyon olan kredi kartı sayısının, 3 yıl içinde 44,5 milyona ulaştığını bildirdi.

Ekonominin kayıt altına alınması için kredi kartı ile alışverişin nakit kullanımından daha cazip hale getirildiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

3.6 MİLYAR TL'LİK BORÇ TAKİPTE

''Bol taksit seçenekleri ile tüketicimiz uzun vadeli borçlandırılmıştır. Tüketicilerimiz ekmek dahil birçok gıda maddesi ve giyim ihtiyacını kredi kartı ile karşılamak zorunda kalmıştır. Sonucunda da istenmeyen bir aşamaya ulaşılmıştır. Tüketicisi zor zamanda edindiği borcun silinmesini değil, taksitle ödemeyi istiyor.

Ülkemiz tüketicisinin kredi kartı borçlarının toplam borcuna oranı yüzde 36'dır. Bugün itibariyle 37 milyar TL olan kredi kartı borçlarının 3,6 milyar TL'si takipli halde olup, kara listeye girenlerin sayısı 2 milyon 300 bine ulaşmıştır.

Kara listeye girmediği halde borçlarını ödemede zorluk yaşayanlar daha da fazladır. Kredi kartı borçlarından dolayı mağduriyet yaşayan nüfusumuz 13 milyon civarında olup acilen ödeme kolaylığı beklemektedir. Kart borcunu ödemek isteyen tüketiciye engel olunmadan, vade yapılandırması sağlanmalıdır.

Birçok mağdur vatandaştan, internet aracılığıyla sitemize, bulundukları durumla ilgili olumsuzluklar ve istenmeyen sonuçlara yol açabilecek girişimlerde bulunacaklarına yönelik çok sayıda mail alıyoruz. Sadece bunlar bile yaşanılan mağduriyetin inkar edilemez olduğunun göstergesidir.''
 
Geri
Üst