Kriz en çok gençleri etkiliyor

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Kriz en çok gençleri etkiliyor
Bence kriz genç, yaşlık, çoluk, çocuk tanımıyor.Bir başladımı kim olursa olun esip geçiyor.Kriz bu nerde, ne zaman, nasıl, kime denk gelceği belli olmuyor.


Dünya Bankası Krizlerin En Büyük Etkisinin Gençler Üzerinde Görüldüğünü Belirterek Şu An Genç Nüfustaki İşsizliğin En Önemli Problemlerden Birini Oluşturduğunu Söyledi.
Dünya Bankası’nın Avrupa ve Orta Asya’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu krizlerin en büyük etkisinin gençler üzerinde görüldüğünü belirterek şu an genç nüfustaki işsizliğin en önemli problemlerden birini oluşturduğunu söyledi. Katsu emekliye ayrılacak olması dolayısıyla gerçekleştirdiği temaslar çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti. Katsu kriz sürecinde Türkiye’nin demografik yapısını avantaja çevirebileceğini ifade ederek beşeri sermayeye yönelik yatırımlara ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Fırsat da yaratıyor
Katsu krizin fırsat da yarattığını bu fırsatlar sayesinde sürdürülebilir bir gelişme ve kalkınma sağlanabileceğini ifade ederek “2001’den itibaren başlayan süreçte gördüğümüz gibi pek çok reform gerçekleştirildi. Bunların ortak özelliği hep ileri bakan reformlar olmasıydı ve insan sermayesine odaklanıyor olmalarıydı” dedi. Krizlerin en büyük etkisinin gençlere yansıdığını kaydeden Katsu “gençlerdeki istihdam probleminin şu anda en önemli problemlerden birini oluşturduğunu” söyledi.
Sağlık ve eğitim
Bu noktada sağlık ve eğitim sektörlerine yapılacak yatırımların öne çıktığını belirten Katsu şöyle devam etti: “Çünkü bu sektörlere yapılacak yatırımlar boşa gitmeyecek ve krizin geçiş dönemi içerisinde gençlerimize yardımcı olacak yatırımlara dönüşüyor. Bugün aynı zamanda mesleki eğitim ve mesleki eğitimdeki reformlara ilişkin ilginç fikirleri tartışma fırsatı bulduk. Bu konunun ikinci boyutu Türkiye’yi kriz sonrasında ne şekilde konumlandıracağımızla ve bunun için nasıl çaba sarf etmemiz gerektiğiyle ilgili. Türkiye’nin kriz sonrası dönemde de küresel piyasalarda yerini tekrar alabilmesi AB’de elde edilen gelir düzeylerine doğru kendi kişi başına düşen milli gelirini yakınlaştırabilmesi ve Türk ekonomisinin dünya ekonomisi içinde rekabet edebilir hale getirilmesi önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Bunun için de kişilere yatırım yapılması gerekiyor.”
 
Geri
Üst