1. MEÇHUL

    MEÇHUL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    7.813
    Beğenilen Mesajlar:
    65
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    şehr-i MEÇHUL

    Küçük Aparatif Poğaçalar

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında MEÇHUL tarafından paylaşıldı.

    küçük poğaça küçük poğaçalar aparatif tarifler margarinli poğaça kolay aparatifler Poğaça malzemeleri;

    1 su bardağı süt

    Yarım paket margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı kuru maya
    1 çay kaşığı mahlep
    2 çorba kaşığı toz şeker

    2 çay kaşığı tuz Alabildiğince un
    Üzerine sürmeye 1 adet yumurta sarısı
    İçi için lor ve maydanoz

    hazırlanışı

    Süt ılıtılır, içine maya ve şeker koyularak 15 dk kadar bekletilir. Daha sonra tuz, sıvı yağ, margarin, mahlep ve un katılarak sert olmayan kulak memesi kıvamından yumuşak bir hamur yoğrulur. Yarım saat kadar hamur dinlendirilir. Tepsi yağlanarak hamurdan ceviz büyüklüğünde ve daha büyük parçalar alınarak elde yuvarlanarak şekil verilir. 15 dakika kadar daha tepside kabarmaya bırakılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derece fırında pişirilir. Piştikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan boş poğaçalar bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesilir ve arasına lor ve maydanoz karışımı konularak servis yapılır.


     
  2. beyazmelek_melek

    beyazmelek_melek Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    101
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    NEUSS/ALMANYA
    Cevap: Küçük Aparatif Poğaçalar
    dün yaptim enfes oldular yumusacik
    paylastigin icin sagolasin canim
    < Konu Resmi..>

     
  3. CaRiZmA

    CaRiZmA Vip Melek Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.211
    Beğenilen Mesajlar:
    44
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Stuttgart/SIVAS
    Cevap: Küçük Aparatif Poğaçalar
    en cok yaptigim sey pogaca:zuha:
    tek bildigim o oldugundan degilde, cok güzel yaparim ondan:hhh:
    sagol canim eline saglik :D
     
Küçük Aparatif Poğaçalar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. KÜÇÜĞÜM....

    KÜÇÜĞÜM....

    :cry:Aynı sokakta oturuyorduk. Adı esrarengiz. Herkes onun hakkında farklı şeyler söylerdi, Hepsi nedensiz, hepsi sebepsiz. Kirli sakalları vardı, kahverengi gözlüğü, kumraldı... Ben nefret ederdim ama mahallenin bütün kızları ona hayrandı... Birgün onunla yolda karşılaştık. Çok güzel bir yüzü vardı. O an kalbimi söküp atasım geldi, Çünkü deli gönlüm o an onun aşkıyla alevlendi Artık uyumak...
  2. Taze soğanlı minik poğaçalar

    Taze soğanlı minik poğaçalar

    Malzemeler: 100 gr küp küp doğranmış oda sıcaklığında tereyağ 1 yumurta 1/2 su bardağı ayran 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2-3 dal taze soğanın beyaz kısımları ince ince doğranmış 3-4 yemek kaşığı rendenin ince tarafıyla rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay kaşığı mahlep 1 yemek kaşığı sirke Un Hazırlanışı 1- Tereyağ, ayran ve yumurtayı karıştırın. Kabartma tozu,...
  3. Zeytinli ve kurutulmuş domatesli poğaçalar

    Zeytinli ve kurutulmuş domatesli poğaçalar

    domatesli poğaça Malzemeler: 3 su bardağı un 2 yumurta akı 150 gr eritilmiş tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı dilim zeytin 1 çay bardağı kurutulmuş domates Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu Üzeri için 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: *Unu bir karıştırma kabına alarak ortasını...
  4. Poğaçanın Yumuşak Olması İçin Püf Nokta

    Poğaçanın Yumuşak Olması İçin Püf Nokta

    yumuşak poğaça poğaçanın yumuşak olması için poğaçanın püf noktaları poğaça yapmanın püf noktaları yapmanın Mayalı poğaça yaptınız ama yeterince yumuşak olmadığını düşünüyorsunuz. Bunun nedeni ne olabilir acaba ? Size benden ufak bir tavsiye mayalanmaya bıraktığınız mayalı hamuru ılık bir yerde ve kabın üzerini iyice örterek en az 1 saat mayalandırın. Şekil verip tepsiye dizdiğiniz poğaçaları...
  5. Kolay Aparatif Yemek Tarifleri

    Kolay Aparatif Yemek Tarifleri

    Kolay Aparatif Yemek Tarifleri istiyorum aparatif yemeklere bayılıyorum birde çeşitlerimi arttırsam tam olacak :)

Sayfayı Paylaş