küçük dünyalar yaratmak!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
küçük dünyalar yaratmak!
Model maket yapımı dinlenmek, düşünmek ve vakit geçirmek için seçilebilecek en iyi yollardan biridir. Ama işe nereden başlayacağınıza karar vermek hepsinden önemlidir. Zevkle başladığınız bu iş bir süre sonra hayal kırıklığı ile sonuçlanıp, bir daha başlamamak üzere sizi bu işten uzaklaştırabilir. Ya da doğru adımı atarsanız ömrünüzün sonuna kadar kopamayacağınız zevkli bir hobiniz olur.
NORDEN

Maket001500.jpg


Maket003500.jpg


Yapılacak en büyük yanlışlardan biri ise, işe başlar başlamaz hayalinizdeki o muhteşem yelkenliyi veya uçağı yapıp evinin bir köşesinde görmeyi amaçlamaktır. Unutmayın ki o hayalinizdeki yelkenli bir ya da iki yılınızı alabilir. Bu nedenle ilk çalışmanızın küçük bir model olması gerekir. Böylece düzeltilemeyecek hatalar yapsanız bile moraliniz bozulmaz ve şevkiniz kırılmaz.

Size çalışmanızda gerekli olabilecek tüm takım ve malzemeyi önceden temin edin. Çalışmak için kendinize rahat bir ortam seçin.

Maketin yapımına başlamadan önce parçaları ılık suda hafif sabunlu pamuklu bir bezle yıkamanızda yarar vardır. Çünkü bu malzemelerin basımında kalıplar bazen yağlanmaktadır. Bu durumda maketinize sürdüğünüz boyadan çok iyi bir sonuç elde edemezsiniz.
Maket004500.jpg


Maket005500.jpg


Boyama işlemini parçaları birleştirmeden yapmakta fayda vardır. Aksi halde boyama işlemi oldukça güçleşebilir. Montaj esnasında parçalar arasında boşluklar oluşabilir. Bunun çaresi de dolgu macunudur. Dolgu malzemesiyle boşlukları doldurduktan sonra kurumasını bekleyip zımparalarsanız yüzeyi eski görünüme getirebilirsiniz.
Maket006500.jpg


nordenAnaSayfaya.jpg


Model maketinizin gerçeğe yakınlığını artırmak için eskitme yöntemini uygulayabilirsiniz. Boyama ardından yapılacak bu çalışma için öncelikle modelinizin fotoğraflarını incelemelisiniz. Örneğin model geminizin bacasını isli, tankınızın namlusunu barut lekeli ya da uçağınızın lastikleri yıpranmış göstermek gerçeğe yakınlığı yakalamanızı sağlar.

Model maket yapımında sabır her zama ön plandadır. Sıkıntılı anlarınızda model başına geçmeyin, acele etmeyin, model yüzünden uykusuz kalmayın... Hoş vakit geçirmek için yaptığınız bu çalışmanın sizi zorlayacak bir aktiviteye dönüşmesine izin vermeyin.
lucija0502ti0.jpg

01-Small.JPG
 
Geri
Üst