Küçük odaları büyük gösteren öneriler

Uzman SühaN

Administrator
Küçük odaları büyük gösteren öneriler
Kim evinin geniş ferah olmasını istemez ki? Ferah odalar keyifli anlar demek.Herkes imkanlar dahilinde bir eve sahiptir.Bazı evlerin odaları küçük olurken bazılarının da geniş oluyor.Eğer sizinde evinizin odaları küçük ve kullanışsız ise vereceğimiz önerileri dikkatlice okuyup evinizi dekore edip ferah , geniş bir alana sahip olabilirsiniz.


Evinizdeki küçük odaları olduğundan daha büyük ve ferah göstermeniz mümkün.Evin yüzölçümü bu hayale cevap vermezse, devreye bazı görsel hileler girer. Göz aldanmacalarından ışık oyunlarına, renk uygulama tekniklerinden mobilya yerleşimine varan bu farklı taktikleri uygulayarak istediğiniz dizayna kavuşabilirsiniz. Bunun için dekorasyonda kullandığınız renkler ve eşyaların seçimi büyük önem taşıyor. Küçük odaların açık renkte boyanması her zaman sağlam bir öneridir.Seçtiğiniz renklerin ışığı yansıtan renkler olmasına özen göstermelisiniz. Bu yüzden koyu renkli duvar boyalarından kaçınarak odanızın küçük görünmesini engelleyebilirsiniz.Krem fildişi gibi pastel renkleri duvarınızda kullanmaya çalışın.Açık renk ve parlak duvarlar ışığı yansıtarak mekanın geniş algılanmasını sağlar.


Küçük bir odayı büyük göstermek için mobilya seçimine dikkat etmek gerekir.Mobilyalarınızı çok işlevli seçebilirsiniz. Büyük hantal mobilyalardan kaçının..Eşyalarınızı odadaki trafiği engellemeyecek şekilde yerleştirmeye özen gösterin.Odayı geniş gösteren en önemli aksesuar aynalardır.Aynalar bu konuda kesinlikle en büyük yardımcınız olabilir.Zemin de desenli halılar kullanmayın.Bu odanızın kalabalık ve küçük görünmesini sağlar.Olabildiğince sade halılar tercih edin..Küçük odanızı çok fonksiyonlu davetkar ve şık bir hale bu önerilerle sağlayabilirsiniz..


1.jpg





2.jpg




3.jpg




4.jpg




5.jpg




6.jpg
 
Geri
Üst