1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.401
    Beğenilen Mesajlar:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Külahta trüf

    Konu, 'Tatlılar' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    trüf yapımı külahta kek Özel günlerde oldukça popüler oluyor trüf yapımı çünkü kendi yaptığınız çikolatalardan ikram etmenin zevki tartışma götürmez. Eh sevgililer günü de trüf yapmak için oldukça uygun bir zaman...

    Trüf birçoğunuza çok lezzetli bir mantarın ismini hatırlatıyor olabilir. Zaten bu çikolatalar da ismini o mantarlardan alıyor.

    Ev yapımı olan her şeyin en güzel tarafı, tamamen sizin veya yaptığınız kişinin zevklerine göre kişiselleştirilebilmesidir. Yani siz sevgilinize bu özel gün için farklı bir trüf hazırlayabilir, sunumunda yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

    Trüf yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli detayın, trüfün tadını en çok etkileyen şeyin çikolata seçiminiz olduğunu unutmayın. Çok kaliteli çikolatalar inanılmaz lezzette trüfler yaratacaktır!



    < Konu Resmi..>



    Külahta trüf(40 adet)

    Malzemeler:

    200 gram krema
    200 gram bitter çikolata
    3-4 dilim kek parçası
    Yarım çay kaşığı tarçın
    Yarım çay kaşığı muskat

    Süslemek için:

    2 çorba kasığı rendelenmiş çikolata
    2 çorba kasığı toz hindistancevizi
    2 çorba kasığı toz antepfıstığı

    Servis için:

    Hazır dondurma külahı

    Hazırlanışı: Kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun ve ısıtın. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıp, parçalanmış çikolatayı, tarçın ve muskatı ekleyin; karıştırarak eritin. Kek parçalarını ilave edip kıvam alması için oda sıcaklığında 3-4 dakika dinlendirin.

    Karışımdan cevizden küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Rendelenmiş çikolata, hindistancevizi ve antepfıstığına bulayıp külah içinde servis yapın.

    Muskat: Küçük hindistancevi. olarak da bilinen muskat, çol baharatlı bir lezzete sahiptir ve keskin özel bir rendeyle rendelenerek kullanılır. Rendeledikten sonra muskatı hava almayan kavanozlarda saklayabilirsiniz.



     
  2. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

    çok güzel tarif deneyeceim
     
  3. gamselim

    gamselim Mekanın en şık Meleği Üye

    Kayıt:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.764
    Beğenilen Mesajlar:
    184
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    SAMSUN
    Cokk içç acıcı görüküyorr.. Acıktım da cokkk zaten...
     
Külahta trüf konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. palyaço külahı

    palyaço külahı

    Malzemeler: 16 tane külah için: 12 adet milföy hamuru 1 litre süt 6 yemek kaşığı nişasta 6 yemek kaşığı şeker 2 poşet krem şanti 2-3 yemek kaşığı file badem süslemek için; çilek,toz yeşil fıstık pudra şekeri Hazırlanması: Milföy hamurlarini merdaneyle incelterek yarım santim kalınlığında şeritler halinde kesin. (pastane malzemesi satan yerlerde satilan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy...
  2. Minik lale külahları

    Minik lale külahları

    İster ayrı ayrı tabaklarda, ister hepsi bir arada. Şık lale külahları ile hazırlayacağınız her masa, ayrı bir güzellik kazanacaktır. Gerekli malzeme: Değişik renkte birkaç lale Laleleri sarmak için büyük çiçek yaprakları (örneğin deve tabanı) Renkli kurdele veya ip Düz bir tabak Nasıl Yapılır? Laleleri tek tek çiçek yapraklarına sarın. Sararken, lalenin bir kısmının yaprağın...
  3. külah

    külah

    : Külah İtibara, yolculuğa, yöneticiliğe yahut evlenmeye dellet eder. (Ayrıca Bakınız; Takke.)Rüyasında külah gören bir kişinin, şansınızın açılacağına yorumlanır. Rüyasında külah gören bir kişinin, şansınızın açılacağına yorumlanır. Rüyada külah, yolculukla tabir olunur. Rüyada basinda bir külah bulundugunu görmek, uzak bir yolculuga çikacagina delalet eder. Yatarken basina giydigi bir...
  4. Dondurma Külahını Kim Buldu

    Dondurma Külahını Kim Buldu

    Dondurma Külahını Kim Buldu -- Kızlar yaz mevsiminde bayıla bayıla yiyoruz da peki hiç merak etmiyormuyuz dondurmanın küllahını kim nasıl buldu diye:D
  5. Dondurma Külahını Kim İcat Etti?

    Dondurma Külahını Kim İcat Etti?

    Dondurma Külahının mucidi Dondurma Külahını Kim icat etti Yazın başta olmak üzere kışın bile severek tükettiğimiz dondurmaların külahı nasıl icat edildi hiç düşündünüz mü melekler ? :) Dondurma Külahı 1896 yılında New Jersey’de İtalyan göçmeni İtalo Marcioni tarafından yapıldı ve 13 Aralık 1903 günü Marcioni adına patenti tescil edildi. Ancak, bu buluşa önceleri pek rağbet eden olmadı....

Sayfayı Paylaş