Kuranda Geçen Kız ve Erkek Bebek İsimleri ve Anlamları

ben en çok CEYLİN ismini beğendim beniim ismim de berre nazlı çok güzel ceylinin manası da kendisi de yhaaaaa
 
anlaşılan o ki birkaç yıl sonraki nesilde bol bol "belinay"la karşılaşıcaz. :) isimleri beğendiğiniz için çocuğunuza verebilirsiniz ama kuranda geçtiği için tercih etmek garip. bu kelimelerin tamamı Arapça. ayrıca kuranda geçen kelimelerin anlamlarını iyice araştırın derim. burada yazılanlar doğru ama mesela "aleyna"... evet kuranda geçiyor fakat anlamsız bir kelime, sadece bir bağlaç.
 
Ya asıl Kur'anda geçen büyük isimler yazılmamış.Sanki eksik bir alıntı var yada devamı olcak bu isimlerin.Erkek isimlerinden Mustafa,Muhammed,Ahmet,Ömer,Osman nerede.
Buna örnek verebileceğim bayan isimlerinde de eksikler var.Bence bu liste 1 olsun.Devamını yapalım.2.liste,3.liste diye.
 
arkadaslar bende buğlem ısmını cok begendım anlamı da cok guzel

arkadaslar bende buğlem ısmını cok begendım anlamı da cok guzel
 
Benm çocuğum olursa mutlaka İrem veya Gökçe koyarım ikiside güzel isim :)
Erkek olursa hiiç düşünmediim :D
 
Arkadaşlar burdaki çoğu isimlerin gerçek anlamları bunlar değil lütfen iyice araştırın gerçek anlamlarını öyle çocuklarınıza isim olarak koyun mesela ecrin in anlamı ücret demek tuana nin anlamı güçlü kuvvetli demek belinay in anlamıda farklı bende ilk ecrin düşünüyordum vazgeçtim sonra tuana düşündüm onunda anlamı farklı olunca ikisindende vazgeçtim nisanur koyucam Allahın izniyle kızımın ismini
 
hayrünnisa burda olmalıydı bence hayırlı kadın demek ben çok severim kızımolsaydı kesin koyardım
 
l lerde niye yok iva nerede?livayı atlamışsınız çok ayıp.mahşer gümünde liva sancağının altında toplanacaksınız ama görürsünüz o zaman.
 
Geri
Üst