kürt kızların sünnet çilesi

kaprisli

Yeni Üye
Üye
kürt kızların sünnet çilesi
kız sünnet videoları kız sünnet video sünneti video güzel kürt kızları edilen kadınlar
fft17_mf156010.Jpeg








Kürt kızların sünnet çilesi



Kadın nüfusunun yüzde 60'tan fazlasının sünnet edildiği Kuzey Irak'ta yetkililer, dünyanın dikkatini bu konuya çekmemek için, genç kızlarda fiziksel ve psikolojik sorunlara yol açan bu işlemi yasadışı ilan etmeye yanaşmıyor.
Washington Post gazetesinin haberine göre Kuzey Irak'ta her yıl yüzlerce kız çocuğu, ilkel yöntemlerle sünnet ediliyor.
Sağlık açısından hiçbir yararı olmadığı gibi, enfeksiyon ve başka rahatsızlıklara neden olduğu gerekçesiyle uzmanlar tarafından eleştirilen kadın sünnetinin Kürt nüfusu içinde nasıl bu kadar yaygınlaştığına tam bir cevap verilemiyor.
Daha çok Afrika ülkeleri ve Ortadoğu'nun bir bölümünde görülen kadın sünnetinin dünyada en yaygın olduğu bölgeler arasında Kuzey Irak da ilk sıralarda yer alıyor.
Kürt kızlarına uygulanan ve , sağlık açısından hiçbir yararı bulunmayan bu işlemi “Allah için” yaptıklarını söylüyorlar. Irak’ta Kürt nüfusun yüzde 60’ının sünnet olduğu belirtildi.
Kadının cinsel arzularını kontrol altına aldığı ve ruhunu temizlediği gerekçesiyle uygulanan yöntem, Irak'ın diğer bölgelerinde nadiren görülüyor.
Uygulamayı yasaklatmaya çalışan kadın vekiller ve bazı sivil toplum örgütleri, Kuzey Irak yönetiminin konunun uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmesini istemedikleri gerekçesiyle gündemine almaktan kaçındığını öne sürüyor.
Bölgesel yönetimin insan haklarından sorumlu bakanı Yusuf Muhamed Aziz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 'toplumu ilgilendiren tüm küçük sorunlarla ilgili yasa çıkartmanın gerekli olmadığını' söyledi.
Bölgedeki bazı din adamlarının da konuya ilişkin halkı yönlendirmesiyle bazı yerlerde sünnet vakalarının azalmaya başladığına dikkati çeken gazete, sünnet olmuş kadınların büyük bölümünün, kızlarının kendileriyle aynı acıyı çekmesini istemediklerini söylediğini kaydetti

alıntı
 
Cevap: kürt kızların sünnet çilesi

kız sünnetini esefle kınıyorum.
ama şunuda belirtmeden edemiyecem,kız sünneti kürt toplumuna maal edilmemeli bunun kürtlükle her hangi alakası yok bu sadece kız sünnetinin yaygın olduğu topraklarda saçma sapan bir anane örf adet olmuştur ki bahsi geçen toprakların çoğu doğudur ki buda kürt çoğunluğunun olduğu topraklardır.ama kürt'lük bir lisandır bana göre ve kürt toplumu her ne kadar bazı geri kalmış aptal kafalar tarafından saptırılıp insani ayrıma yol açıyor olsada kürtlük bir dil ve bir çok şiveye ayrılmış bir lisandır.ve böyle büyük bir topluma sahip olan kürtlerin inanışlarının aynı olması,örf adetlerinin aynı olması ve bu büyük toplumun sadece bir parçası olan ırak yada kız sünnetinin yer aldığı toplum cehaletinin kürtlere maal edilmesi saçmadır. hoş kürt toplumun cehaleti yüzünden neler maal edilmediki. buda edilsin kaç yazar.
Dilerim ki bir gün kürt,TÜRK kardeş olduğu ve Türk topraklarında yaşayan her kesin TÜRK olduğu kürtlüğün sadece bir lisan olduğu anlaşılır...

bu temenni belki bir çoğunuz tarafından komik gibi görünsede ''hümanist'' düşüncelere sahip olan ben bunu umud ediyorum...



 
Cevap: kürt kızların sünnet çilesi

algılanamayak kadar çağ dışı :hmm:
 
Kürt Kızlarının Sünnet Edilmeleri

Böyle bir şeyi hayatımda ilk defa duydum ve inanamadım,kızların sünnet edilmelerine,kadınların hemcinslerine,kızlarına bu eziyet çağdışı olduğu gibi,insan haklarına da aykırıdır,neden derseniz? Erkeklerin arzuları var da kızların mı yok,mutluluk yanlız erkekler için mi?Zaten kürt erkekleri masum kızların muratlarını gözlerinde koyup,onların mutluluklarına engel olmak bir yana,hayatlarını çileye çevirmiyorlar mı?
 
kesmiyolar dikiyorlar..kesmiolar dikiolar...üstten alta doğru..sadece en alttın bı kısmını kesmıolar..
 
Geri
Üst