Kürtaj İçin Acele Mi Edildi?

  • Konbuyu başlatan Aliye Mermerciler
  • Başlangıç tarihi
A

Aliye Mermerciler

Forum Okuru
Kürtaj İçin Acele Mi Edildi?
Merhabalar,
Son adetimin ilk günü 13 Ağustos, gecen Cuma 5 haftalik hamile olduğumu öğrendim. Gün aşırı yapılan 3 farkli beta hcg ölçümlerinde çıkan değerlerim sırasıyla 1043, 1359 (dilisyon 1599), 2012.
Öncelikle dilisyon beta hcg nedir?
Son değerin biraz düşük olduğunu söyledi doktor. Ultrasonda görülen kesenin yerinin ve şeklinin normal olduğunu ancak yalancı kese olabilecegini söyledi ilk doktorum.
Ben de emin olabilmek için başka bir doktora daha görüneyim dedim ertesi gun ve hcg degerlerini gösterdim. 2. doktor da değerlerin çok iyi artmadigini söyledi ve ultrasonda kesenin yerinde olduğunu ancak boş kese olabileceğini dış gebelikten suphelenmedigini söyledi. Gebeliğin iyi gelisecegine çok ihtimal vermedi ve kurtaj önerdi. Bir de hamileliğin ilk 2 haftasinda yani daha dollenmenin olmadığı süre zarfında tetradox kullanmıştım (daha öncesinde de 5 hafta, yani toplam 7 hafta). Doktorun alanında uzman olduğunu daha önce duyduğum için ertesi gün kurtaja girdim. Ancak doktor kesenin beklenenden çok daha küçük olduğunu, belki dis gebelik olduğunu söyledi. Pazartesi tekrar çağırdı. Acaba bebek daha gelişir miydi, aceleci davranilmis olabilir mi? Teşekkürler
 
Merhaba ,
Dış gebeliğin , boş gebeliğin teşhisi belli aralıklarla yapılan HCG + hekim kontrolüyle belirlenir. Hekimlerin ,Sağlıksız gebelik olduğu konusunda ki görüşü ortak. Ki en iyi sağlıklı değerlendirmeyi de hekimler yapabilir. Burda biz sizin durumunuz hakkın da değerlendirme yapamayız. Çok geçmiş olsun.Sağlıklı günler diliyoruz..
 
Geri
Üst