Kürtaj sonrası ne zaman hamile kalınabilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Kürtaj sonrası ne zaman hamile kalınabilir ?
Hamilelik, herhangi bir kadının hayatındaki en güzel zamanlardan biridir; Aynı zamanda kürtaj en zor zamandır. Hem hamilelik hem de kürtaj anne-baba adayı duygularını içerir. Ancak, kürtaj nedenleri insanlar için farklı olabilir. Bazıları için, kişiselleştirilmiş durumlara ve koşullara bağlı olarak başkaları için yanlış bir seçim olabilir.Kürtaj olmak , gelecekteki hamilelikler üzerindeki etki konusunda endişelenmenize neden olabilir. Peki gerçek nedir? Gebe kalma şansınız geçmiş bir kürtajdan etkileniyor mu? Kürtajdan hemen sonra hamile kalınır mı ? Bu sorunun cevabını kürtaj olanlar yada olacaklar merak ediyor. Bazı insanlar kürtajdan sonra hamile kalmanın zor olduğunu düşünebilir, ancak gerçek şu ki, kürtaj herhangi bir şekilde doğurganlığı etkilemeyebilir . Öyleki sitemize kürtaj konularımıza , kürtajdan sonra hamile kaldım yorumları geliyor. Ayrıca yine sayfamıza kürtaj konularımıza kürtajdan sonra hamile kalmak dahamı kolay gibi sorularda alıyoruz. Kürtaj sonrası gebe kalmak, ancak normal yumurtlama döngüsünüz başladıktan sonra mümkündür . Normal yumurtlama döngüsünü kazanma süresi tüm kadınlar için aynı değildir, ancak fiziksel sağlığınıza, günlük rutininize ve vücudunuzun verdiği cevaba göre değişir. Kürtajdan sonra neden kolay hamile kalınır, kürtaj sonrası ne zaman hamile kalabilirim gibi soruların yanıtını ayrıntılı bir şekilde makalemizin devamında bulabilirsiniz.




kürtajdan sonra hamile kalmak dahamı kolay.jpg






Kürtajdan sonra hamile kalmak için ne kadar beklemeli ? En doğru yaklaşım kürtaj sonrasında gebe kalmak için 3 ay beklenmesi gerektiği yönündedir. Kürtajdan 2 ay sonra hamile kalınır mı ? Evet kürtajdan sonra korunmasız bir cinsel ilişki sonrası hamile kalabilirsiniz ancak doktorunuza danışmadan gebelik planına geçmeyin. Kürtajınız iyi gerçekleştirildiyese bir komplikasyon olmadıysa gelecekteki doğurganlığınız üzerinde hiç bir etkisi olmaz. Uzmanlar, geçmişte kürtaj olmuş kadınların çoğunluğunun gelecekte sağlıklı bir hamilelik geçirmeye devam ettiğini söylüyorlar.Aslında, bir kürtajın hemen ardından hemen hamile kalmak mümkündür, bu nedenle hamile kalmak istemiyorsanız dikkatli olmanız önemlidir.Herhangi bir tıbbi prosedürün riskleri ve komplikasyonları vardır ve kürtaj farklı değildir.Rahminiz kürtaj sırasında hasar görmüşse, jinekoloğunuz herhangi bir hasarı histeroskopi adı verilen bir prosedürle değerlendirebilir. Kesin istatistikler olmamakla birlikte, kürtajın doğurganlığınızı etkilemesi muhtemel değildir.Aynı zamanda birden fazla kürtaj yaptırmanın serviksinizi zayıflatabileceği de mümkündür. Yine, bu gebe kalmayacağınız anlamına gelmez.




Kürtaj, yumurtlama süreci vücutta devam ettiği için bir bireyin doğurganlığını etkilemez . Bu, kürtaj sonrası hamile kalmak isteyen herhangi bir kadının teknik olarak hamile kalabileceği anlamına gelir. Bununla birlikte, yasadışı kürtajlar, mesaneye travma ve bağırsaklar gibi üreme sisteminin uzun vadeli hasarına yol açabilecek komplikasyonlar geliştirme eğilimindedir. Bu komplikasyonlar çoğunlukla cerrahın vasıfsız olması ya da prosedürü yürütmek için gerekli araçların bulunmaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır.Kürtajdan sonra hamile kalmak tehlikelimi ? Kürtaj işlemi sonrasında doktorun önerdiği süre içinde gebe kalmanın da ne bebek ne de anne adayı için herhangi bir sakıncası yoktur.Kürtaj sonrası gebelik ne zaman olur ? Yumurtlamanız devam ettiği için kürtaj işlemi sonrası hamile kalabilirsiniz , ancak hamile kalma planı öncesi mutlaka doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.





Kürtajdan sonra hamile kalmak için ne kadar beklemeli.jpg





Kürtaj sonrası gebe kalmanın süresi , geçmişte herhangi bir doğum kontrol önlemi almadıysanız veya kürtajınızdan sonra spesifik olmanız durumunda derhal olabilir . Kendinizin ve bebeğinizin sağlıklı olmasını ve birçok komplikasyonsuz bir hamilelikle olmasını istiyorsanız, tekrar hamile kalmayı planlamanız için en az 3 ay beklemeniz önerilir .Diğer yandan, eğer bir cerrahi kürtaj geçirdiyseniz, doktorlar en az bir ay cinsel ilişkiden uzak durmanızı tavsiye eder, ancak uterusunuzun bir kez daha sağlıklı olduğunu doğrulamak için doktorunuzla görüşmek isteyebilirsiniz .Hamileliğinizi yeniden planlamak için geçen süre, kürtajın hangi trimesterde yapıldığına da bağlıdır.




Kürtajınızın tekrar hamile kalma şansınızı nasıl etkilediği konusunda endişelenmek tamamen doğaldır. Elbette, herhangi bir ameliyatta olduğu gibi, doğurganlığınızı veya hamileliğinizi etkileyebilecek komplikasyonların ortaya çıkma olasılığı çok düşüktür. Bu nadir olsa da, bu risklerin ne olduğunun farkında olmak iyi bir fikirdir. Bir kaç kürtaj geçirdiyseniz, işlemden sonra bir enfeksiyon geçirme riski daha yüksektir.Kürtajdan ne kadar süre sonra hamile kalabileceğiniz birden fazla faktöre bağlıdır. Yumurtlama doğal bir olgudur. Kürtaj sonrası normal yumurtlama döngüsü devam ettiği anda tekrar gebe kalma şansınız olur. Herhangi bir doğum kontrol önlemi almadıysanız , kürtajdan hemen sonra hamile kalmanız olasıdır.


Hamile kalmaya karar vermeden önce en az 3 ay beklemeniz önerilir. Bu, hem anne hem de çocuğun güvenliğini ve iyiliğini sağlamak içindir. Vücudunuzun travmadan kurtulmak için zamana ihtiyacı olacak.Kürtajdan hemen sonra bir bebek sahibi olmayı planlamıyor olabilirsiniz ve fiziksel iyileşmeyi sağlamak için gebe kalmayı geciktirmek ve zihinsel travmadan kurtulmayı beklemek isteyebilirsiniz. Gebe kalmamak için Prezervatif, hap, enjeksiyon, doğum kontrol gibi kontraseptifleri kullanabilir. İstenmeyen ve plansız gebelik kısa sürede kürtaj sonrası aynı kadere yol açabilir. Gebe kalmak için psikolojik ve zihinsel olarak hazırlanmanız gerekecektir.Kürtaj, profesyonelce yapılırsa, herhangi bir risk faktörü taşımaz ve bir kadının normal bir hamilelik geçirmesine izin vermelidir. Bazen kürtaj sonrası gebelik problemleri ortaya çıkabilir. Bunlar, uygun özen ve ihtiyati önlemler alınarak ele alınabilir.




kürtajdan hemen sonra hamile kalınırmı.jpg




Kürtaj sonrası hızlı bir şekilde hamile kalmanın yolu:


Kürtaj sonrası güvenli bir hamilelik için doktorunuzla konuşmanız önerilir.

Yasadışı kürtaj gelecekteki doğurganlığı tehlikeye atabilir. Serviks, uterus hasarı ve gelecekteki zorluklar gibi belirsiz riskleri önlemek için uzman bir jinekoloğa danışın.

Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürün ve sigarayı bırakın, için ve kafein alımınızı azaltın. Optimal bir zindelik düzeyi sağlıklı gebeliği sağlayacaktır.

Aktif cinsel yaşam, hamilelik şansınızı artırabilir.

Yumurtlama periyodunu takip edin ve yumurtlama sırasında ilişkiye girin .

İlişki sonrası, kalça altına yastık yerleştirerek ayak ve kalçaları yükseltin ve spermin yumurtalara ulaşmasına yardımcı olun.



Nasıl hamile kalınır ? (Resimli anlatım) YUMURTA 'dan EMBRİYOYA YOLCULUK






Kürtaj mutlaka hamileliğin artık mümkün olmadığı anlamına gelmez. Konunun tabu niteliği nedeniyle, birçok kişi kürtajlarla ilgili çeşitli gerçeklerden habersiz. Yetkili kliniklerde yapıldığı sürece, tamamen güvenlidirler ve annenin sağlığını etkilemezler. Bununla birlikte, üreme sisteminizin hamilelik sorumluluğunu yerine getirip getiremediğini onaylamak için her zaman iyi bir uzmana başvurmalısınız. Bir kaç testten sonra bazı teşhisler netleşmelidir. Yumurta bırakma kapasiteniz iyi bir kürtaj prosedürü ile engellenmez. Çoklu kürtaj geçirmiş kadınların bile endişelenmesine gerek yok! Evet, prosedürler rahim ağzınızı zayıflatmış olabilir, ancak güçlendirilebilir. Kegel Egzersizleri adı verilen iyi bilinen fiziksel antrenman programına bakın. Kegel egzersizlerini düzenli olarak takip etmek zamanla rahminizi güçlendirir.



Kürtaj sonrası adet olmadım nedeni nedir?






Kürtajdan hemen sonra hamile kalmaya çalışmak gerçekten tehlikelidir. Nedenini doğal olarak anlayabilirsiniz. Rahminiz çok stresli bir zamandan geçti. Bütün bu ilaçlar, kasılmalar ve kanamalar sizi doğal olarak zayıflattı. Bu nednele kürtajdan sonra ne zaman hamile kalmnaız gerektiğini doktorunuza danışın. Her kadın eşsizdir! Vücudunuz yeni bir gebeliğe hazır olmayabilir. İlk önce duygusal olarak hazır olmalısınız. Bazı doktorlar rutin olarak, çiftlerin, başka bir hamileliği denemeden önce altı ay ila bir yıl beklemelerini tavsiye ederken, diğer doktorlar bu kadar uzun süre beklemenin zorlayıcı bir nedeni olmadığını düşünmektedir.


Hamileliğin sona ermesinden sonra iki hafta içinde hamile kalmak mümkündür . Ancak, tüm bunlar tekrar yumurtlamaya başladığınız zamana bağlıdır .Önceki hormonal veya menstrüel siklus problemleri veya kürtajdan kaynaklanan komplikasyonlar dahil olmak üzere bireysel faktörler ayrıca hamile kalmanızın ne kadar erken olacağını da etkileyecektir.Herhangi bir komplikasyon olmadığı sürece vücudunuz kürtaj sonrası hızla iyileşir . Bazı kadınlar hamileliğin sona ermesinden sonraki iki hafta içinde yumurtlayacaktır ve bu ilk döngüde hamile kalmak mümkündür.Ne zaman yumurtlayacağınızı tam olarak tahmin edemezsiniz.Bu durumda ya yumurtlama takibi yaptırın yada ovülasyon kitlerinden kullanın.Etkili kontrasepsiyon kullanımı, kürtajdan kısa bir süre sonra hamile kalmamak için çok önemlidir. Şayet kürtaj sonrası gebe kalmak istemiyorsanız doğum kontrol yöntemlerinden birini tercih edin..
 
Geri
Üst