kutu sütten yoğurt nasıl yapılır?

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
kutu sütten yoğurt nasıl yapılır?
selam herkese.... sorum şu: kutu sütten yoğurt mayaladım tutmadı, nerde hata yapmış olabilirim? açık sütten zaten hep yoğurt yapıyorum aslında,ama kutu sütle olmadı nedense ?
 
Sayın ziyaretçimiz evde pastörize sütten yoğurt yapmanın püf noktaları şöyle:

1 litre pastörize süt
1 yemek kaşığı yoğurtSütü tencereye alıp 1-2 dakika yüksek ateşte ısıtıyoruz. Önceden pastörize edildiği için kaynatmaya gerek kalmayacak.
Isıttığımız sütü mayalayacağımız kaba aktarıyoruz.
Sütün sıcaklığını parmağımızla kontrol etmek için; Süte parmağımızı sokup 6′ya kadar saydığımızda elimiz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklıkta demektir.
Yoğurdu süte tahta bir kaşık yardımıyla katıp hafifçe karıştırıyoruz. Üzerine hava alabileceği delikli bir kapak örtüp her tarafını hareket ettirmeden sıkıca sarıyoruz.
4 saat sonunda yoğurt kabımızı hareket ettirmemeye çalışarak buzdolabına koyuyor ve en az 5-6 saatte burada kıvama gelmesi için bekletiyoruz. İşte bu kadar.
 
her sütten yoğurt tutmuyor.denemediğim süt kalmadı ama dia süt muhteşem.süper tutuyor yoğurdum.denemenizi tavsiye ederim.
 
Geri
Üst