kuzu etli arapsaçı

gurbet kuşu

Yeni Üye
Üye
kuzu etli arapsaçı
arap saçı bitkisi etli arapsaçı arap saçı bitkisi yemeği arapsaçı yemeği
arapsaci-1343.jpg


Malzemeler

1 kg arapsaçı
Yarım kg kuşbaşı doğranmış kuzu eti
İki yemek kaşığı un
Yarım su bardağı zeytinyağı
İki limonun sıkılmış suyu



Yemeğin Yapılışı

Arapsaçı otları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda bir-iki saat beklemeye bırakılır. Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir.

Daha sonra tencereye arapsaçları konur ve bir su bardağı sıcak su eklenip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyunu çekerse yeniden su eklenir.

Burada önemli olan yemeğin suyunun çektirilmemesidir. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı un, bir limonun suyu ile ezilir. Bu karışıma yemeğin suyundan alınarak azar azar dökülür.

Elde edilen karışım tenceredeki yemeğin ortasından yavaşça dökülür ve tencere 2-3 kez sallanır.
 
Geri
Üst