1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Lahana Turşusunun Faydaları Hakkında Bilgiler

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    bu konu lahana turşusunun faydaları hakkında bilgilere yer vermektedir. Milli kültürümüz de yer alan ve yemeklerin yanında enfes lezzetleri ile iştah açıp damak zevkimize hitap eden turşu çeşitlerinden sizlere bu yazımızda lahana turşusunun faydaları hakkında genel bilgileri paylaşıyoruz.


    [​IMG]

    Lahana turşusu sindirimi geliştirir. Sağlıklı bir bağırsak florasının büyümesini teşvik eder. Kabızlık gidericidir. İrritabl bağırsak sendromu azaltır ve birçok potansiyel hastalıklara karşı sindirim sistemi korur.

    - Lahana turşusu C vitamini ve diğer yararlı vitamin ile mineraller ve fermantasyon işlemi sırasında oluşturulan önemli fitokimyasallar ile doludur. Bu cilt bozuklukları, bacaları ve soğuk algınlığı, kilo alımı ve kusurlu kan gibi pek çok sağlık sorunları ile baş etmenizde destek olur.

    - Ona keskin, güçlü tadını ve kokusunu veren, güçlü antioksidanlar olarak adlandırılan glukosinolat içerir. Lahana turşusu fermantasyon işlemi sırasında, bu antioksidan phytochemicalas büyük antikanser etkileri bileşikleri içerir.

    - C vitamini birçok fiziksel fonksiyonlarda önemli rol oynayan bir antioksidandır. Diğer antioksidanları (örneğin, E vitamini gibi) aktive eder ve bu vücut dokusu hücrelerinin büyümesi ve onarımı için önemli olan kolajen oluşumu için gereklidir. C vitamini sağlıklı diş etleri, kas, kan damarları, kemik ve dişlerin korunmasına yardımcı olur ve iyi bir beyin işleyişini teşvik etmektedir.

    - Kandaki kolesterol seviyesini düşürme kapasitesine sahip flavonoidler, fitokimyasalları içerir ve böylece çok kalp hastalığı riskini azaltır.

     
Lahana Turşusunun Faydaları Hakkında Bilgiler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Dolama Otu Faydaları Hakkında Bilgi

    Dolama Otu Faydaları Hakkında Bilgi

    Dolamaotu nedir Dolamaotunun yararları Dolamaotunun kullanımı Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan şifalı bitkilerden dolamaotu bitkisi, özellikleri ve faydaları hakkında ki bilgiler şöyle melekler :) Dolama otu (paronychia serpilifolia) : Karanfilgiller familyasından yeşil ve beyaz renkte küçük çiçekleri bulunan bir çeşit bitkidir. Yaprakları beyazımtırak yeşildir. Kökü kullanılır....
  2. Altınbaşak Otu Faydaları Hakkında Bilgi

    Altınbaşak Otu Faydaları Hakkında Bilgi

    Altınbaşak otu Altınbaşak bitkisi Altınbaşak otunun Faydaları Şifalı bitkilerden biri olan altınbaşak otu bitkisi, özellikleri ve faydaları hakkında bilgi almak için makalemizi inceleyebilirsiniz melekler :) Altınbaşak Otu; Genellikle 30-40 cm boylarında olmakla birlikte 1 metreye kadar uzayabilen, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Adını, altın sarısı rengindeki çiçeklerinden almaktadır....
  3. Acı Biberin Faydaları Hakkında Bilgiler

    Acı Biberin Faydaları Hakkında Bilgiler

    bu konu aci biber ve faydaları hakkında bilgilere yer vermektedir. Bizim de soframızdan asla eksik etmediğimiz acı biber faydalarını okudğunuz da oldukça şaşıracaksınız. Acı biberin genel olarak midesinden rahatsız olanlar yemekten çekinsede oldukça faydalı olan acı biberin bakın ne gibi faydaları varmış; Bunun sebebi acı, baharı ya da keskin kokulu yiyeceklerin mukus salgısının...
  4. Hamile Yogasının Faydaları Hakkında Bilgiler

    Hamile Yogasının Faydaları Hakkında Bilgiler

    hamile yogası hamile yogasının faydaları hamile yogasının yararları Sevgili melekler, millt olarak bizce pek benimsenmese de hamilelik yogası anne ve bebek sağlığı için son derece önemli. Zira hamile yogası yapan kadınların bebekleri stresten korunuyor ve kalp atışları düzene giriyor. Anne adaylarına; bedensel farkındalığını artırabilmeleri ve sağlıklı bir bebek dünyaya...
  5. Turşu sağlık için faydalımı zararlımı ?

    Turşu sağlık için faydalımı zararlımı ?

    Sofraların vazgeçilmez lezzetlerin den biridir turşu. Sirkeli ve tuzlu suda belli bir sürre bekletildikten sonra , beklenen kıvama gelince tüketilen turşu , biber,lahana,domates, havuç,karnabahar gibi sebzelerden yapılır. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşu , genel de yaz sonların da yapılır ve kışın tüketilir. Turşu sebzelerin yukarda belirttiğimiz gibi fermente olmasıdır. Ekşi...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş