Levrek veya Kefal buğulama

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Levrek veya Kefal buğulama
kefal buğulama nasıl yapılır kefal buğulama nasıl pişirilir deniz levreği pişirilir balığı
Öncelikler tarifimizde kullanıcağımız malzemeleri sıralıyım
Yağtığım tarif iki kişiliktir
1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal baya irilerinden olsun ama.Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar.
3 adet orta boy patates bunları dilim dilim ne çok kalın ne çok ince olması itibari ile güzelcene doğruyoruz.

2 adet orta boy kuru soğan bunlarıda iyice kabuğunu çıkardıktan sonra patates gibi doğruyoruz patatese göre biraz daha kalın olabilir.

1 adet limonu kabuğundan iyice ayrıştırıp limonlarıda patates gibi güzelcene dilimliyoruz kabuğunu neden kestik çünkü balığa acı bir tat bırakmasın diye =)
Bolcana yeşil biber balığın etrafını saracak bir biçimde biberlerimizi döşüyoruz.

1 adet falan domates koyabilirsiniz fakat balığı çok sulandırcağından pek tavsiye etmiyorum.

Neyse şimdi balığımıza şekil vermeye gelelim balığı iyice temizledikten iç kısmından keskin bir bıçak ile balığın açılması için umurka kısmını bıçak ile kırıp balığı iyice fileto haline getiriyoruz balıklar çok iri ise bir kaç çizik atabilirsiniz bıçak ile sonra iyice tuzlayıp ve üstüne bir miktar zeytin yağı döktükten sonra iyice balığa bu malzemeyi yedirip 10 dakika kadar bekletiyoruz.Tepsimizi bol miktarda zeytin yağı döktükten sonra balıkları ve hazırladığımız malzemeleri güzel bir biçimde balık ortaya gelicek bir biçimde döşüyoruz.Malzemelerinde ve balığın üstüne ve malzemeleri güzelcene tuz ile tekrar doyurun.

Ve en önemli kısıma geliyorum üstüne bolcana karabiber dökün bol olsun ama fazlada abartmayın =) ek olarakta defne yaprağı bulabilirseniz güzel bir koku yayıcaktır ama olmasada olur.En son olarak çok az miktarda su ilave ederek fırınımıza yolluyoruz.
Şimdi ise pişirme kısmına geldik fırınımızda 180 derecede fırınımızın üst ve alt kısımlarını çalıştırarak 1 saat kadar sürekli gözetimde olmak kaydı ile sık sık bakın ki yanmasın çünkü fırından fırında fark olabilir.

Ek dipnot olarak defne yaprağı birde bir kaç diş sarımsak ilaveside hari bir lezzete sokuyor balığımızı.
 
Geri
Üst