lezzetli Kol böreğinin yapılışı resimli

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
lezzetli Kol böreğinin yapılışı resimli
Kol böreği nasıl yapılır
kıymalı kol böreği tarifi
Kol böreğinin yapılışı


Çay davetklerinde ve pazar kahvaltılarında muhteşem bir lezzet sunuyor ve kıymelı kol böreği tarifini, bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz Melek'ler. Kol böreği nasıl yapılır diyenler, sizleri böyle alalım :)


kiymali_kol_boregi-12c.jpg



Malzemeler:

1/2 kg un (yaklaşık 5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sirke
250 gr tereyağı (ben tereyağı ve zeytinyağı karıştırdım ve daha az miktarda kullandım)

İç malzemesi:

400 gr kıyma
2 adet soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber

Yapılışı:

Tuz ve unu karıştırın. Sirkeyi ve suyu (yaklaşık 1,5 su bardağı ılık su) ekleyerek karıştırın. Yumuşak bir hamur hazırlayın. 10 dk dinlendirin. Hamuru en az 12 adet bezeye ayırın. Her birini tabak büyüklüğünde un ile açın. Tereyağını eritin ve ılıtın. Açılan her bezeye eritilmiş tereyağı veya tereyağı+zeytinyağı karışımını sürün. 2 adet yemeklik doğranmış soğanı bir miktar zeytinyağında kavurun. Soğana kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ocaktan almadan hemen önce tuz, karabiber ve incecik kıyılmış maydanozu ekleyerek karıştırın. Üst üste konulmuş hamurları olabildiğince ince açın. Bir kenarına kıymalı harçtan boylu boyunca yayın ve 1-2 defa sarın. Dibinden bıçakla bir uçtan diğer uca kesin. Yağlanmış tepsiye sararak yerleştirin. Kalan hamurun yine kenarına harçtan yayarak aynı şekilde devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpiştirerek 200 derece fırında pişirin.
 
Geri
Üst