gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.326
    Beğenilen Mesajlar:
    2.277
    Ödül Puanları:
    113

    Lime ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    lime faydaları lime meyvesi [​IMG]
    Özellikleri ve Tarihçesi:

    Lime limongillerden dış kabuğu yeşil ekşimsi tadı olan bir meyvedir. Ağacı 8 feet uzunluğundadır. Çiçeği beyaz renklidir, Lime yaklaşık olarak bir limonun yarısı büyüklüğündedir.
    Lime, özellikle kozmetik sektöründe kullanılan bir meyvedir. Bu meyvenin yağı birçok kozmetik üründe kullanılmaktadır. Citric Asid bakımından zengin değerlere sahip olan bu meyve, içerisindeki şeker oranının düşük olması sebebiyle tarihsel gelişim süreci içerisinde özellikle tıpta bir alternatif olarak görülmüştür.
    Australian desert lime, Australian finger lime, Australian round lime, Kafir lime, Blood lime, Key lime, Mandarin lime, Musk lime, Paletsine sweet lime, Persian lime, Sweet lime, Wild lime gibi çeşitleri de bulunmaktadır.

    Yetiştirildiği Yerler:

    Başlıca Meksika ve Brezilya gibi Orta Amerika ülkelerinin yanı sıra Güney Amerika ülkelerinde ve İsrail de de üretimi yapılmaktadır.
    Ayrıca yurt dışında iklim koşullarının uygun olduğu yerlerde, evlerin bahçelerinde ve seralarda yetiştirilmektedir.


    Faydaları:
    İçermiş olduğu C vitamini sayesinde yara ve diş iltihaplarında etkilidir. İştahı arttırır, hazmı kolaylaştırır. Sinir sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Kolestrol düşürücü olarak da kullanılmaktadır.
    Sağlıklı bir deri sağlar ve santral sinir sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenler.


    Nasıl ve Nerede Kullanacağız?
    Lime ın kendine has aromatik suyu, kokteyllerinizden limonatalarınızda, sodalarınıza kadar bütün içeceklerinizde ferahlatıcı bir özellik katar. Papaya ile birlikte mükemmeldir.
    Lime ayrıca pastalarda hoş koku ve tat vermesi açısından da tercih edilen bir meyvedir.


    Muhafaza Koşulları:
    Lime, (+)4 – (+)5 ºC de muhafaza edilmelidir. Nem oranı ise %85-%90 civarlarında olmalıdır.

    Besin Değerleri:
    C, B1,B2,B3,Keroten,Kalsiyum gibi çeşitli vitamin ve mineraller açısından zengin bir meyvedir.

     
Lime ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mahmuda Otu ve Faydaları

    Mahmuda Otu ve Faydaları

    Mahmude nedir Mahmude otunun faydaları Mahmude bitkisi Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan mahmuda otu bitkisi, kullanımı ve özellikleri ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Mahmude (bingözotu) : Çitsarmaşığıgiller familyasından; Anadolu’da ve Suriye’de yetişen, sarılarak tırmanan, sürünücü ve sütlü, çok yıllık bir bitkidir. Gövdesi ince ve tüysüzdür. Çiçekleri beyaz ve sarımsı...
  2. Kişniş ve Faydaları

    Kişniş ve Faydaları

    Kişniş Nedir Kişnişin Sağlığa Faydaları Kişniş Neye İyi Gelir Özellikle et yemeklerine çok yakışan kişniş bitkisi aynı zamanda alternatif tıpta da kullanılıyor melekler :) Kişniş bitkisi Maydanozgiller familyasındandır; Haziran ile Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30 – 50 cm boyunda, oldukça fena kokulu bir yıllık otsu bir bitkidir. Nemli çayır ve sırtlarda...
  3. Besbase Özellikleri ve Faydaları

    Besbase Özellikleri ve Faydaları

    Besbase Nedir Besbase Faydaları Nelerdir Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan besbase özellikleri ve kullanım alanları ile ilgili bilgiler şöyle melekler :) Besbase Küçük Hindistancevizinin çekirdeğindeki zardır. Kokusu kuvvetli, tadı yakıcıdır. İçerisinde esans ve uçucu yağ bulunur.. Besbasenin Faydaları ve Etkileri Vücudu rahatlatır ve kuvvetlendirir. İştah açar. İdrar söktürür ve...
  4. Minerallerin Faydaları ve Çeşitleri

    Minerallerin Faydaları ve Çeşitleri

    Mineraller Hangi Besinlerde Bulunur, Minerallerin Faydaları ve Çeşitleri, Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu gün sağlıklı beslenmeye dair olan konulara değiniyor ve misafirlerimizinde saorularını yanıtlıyor ve bu kez de bu sayfamızda minerallerin hangi yiyeceklerde bulunduğunu ve faydalarını konu alıyoruz:) Mineral Nedir Ve Vücudumuzdaki Önemi : Doğada yaygın olarak bulunan inorganik...
  5. Kavunun faydaları ve zararları

    Kavunun faydaları ve zararları

    Kavun genellikle yaz aylarında yetişir. Kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve kanarlarındaki yumuşaklığından anlarız. Kavunun çok naif bir kokusu vardır. İçinde yumuşak ve beyaz çekirdekleri olan kavun, yassı ve genelde sarı ve yeşil renklerdedir. Kavunun naif kokusu ve hoş tadı yanında sağlık açısından da bir çok faydası vardır. İçerdiği yüksek derecede vitamin ve besinler...

Sayfayı Paylaş