Limon kabugundaki sifa!

CaRiZmA

Vip Melek
Üye
Limon kabugundaki sifa!
LİMONDAKİ ŞİFA

Limon kabuğundaki şifa!


Kalpten kansere cildin ve vücudun dostu liımon...

Prof.Mehmet Öz limon kabuklarının cilt kanserine karşı bir kalkanoluşturduğunu, cildi güzelleştirip, sinirleri yatıştırdığını açıkladı.İşte Prof. Öz'den limon kabuğu mucizesi...

Kavurucu yazsıcaklarından ruhumuz da bedenimiz de nasibini alıyor. Tek derdimizbiraz serinlemek de olsa, cilt korumasına olabildiğince çok dikkatetmeliyiz. Cilt bakımı için ucuz ve kolay yol sunan Prof. Mehmet Öz,limon kabuğunun yabana atılmayacak faydalarını anlattı. Söz, Öz'ün...

TÜMÖR GELİŞİMİNİ ENGELLİYOR

Limonuntadı güzeldir, serinletici etkisi vardır, C vitamini deposudur.Salatanıza katabilir, limonata içebilir veya yiyebilirsiniz.Kabuklarını kullanmak ise size bambaşka faydalar sağlayabilir. Yapılanbir araştırma ile limon kabuklarında bulunan dlimonene aadlı maddeninçok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlendi. D-limonene, narenciyeyağında bulunan ve tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskiniönemli ölçüde düşüren bir bileşkendir.

D-LİMONENE ETKİSİ

11.00-16.00saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınmanız gerektiğini zatenbiliyorsunuz. Limon ve diğer turunçgillerden maksimum faydayı sağlamakiçin basit bir yöntem var: Ya gölgede tüketmeye çalışın ya da yerkenhızlı davranın. Güneş ışınları etkisiyle elinizde tuttuğunuz parçalimonun içindeki C vitamini 30 saniye gibi kısa bir sürede okside olur.

RİSKİ DÜŞÜREBİLİRSİNİZ

SadeceAmerika"da yılda 200.000 den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor. Busorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı. Ciltkanseri güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir. Yüzünüzde,kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir. D-Limonenesayesinde bu riski çok düşürmek elinizde.

YEMEKLERE KATIN

Limonkabuklarına geri dönüyoruz. Kabukları çayınıza katarak hem lezzet hemde güçlü bir cilt bakımına kavuşabilirsiniz. Makarna sosuna limonkabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif. Rendelediğiniz kabuklarısalatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de katabilirsiniz.

KALBİ RAHATLATIYOR

Limonkabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileriöldürür ve kalbi rahatlatır. Yapılan bir çalışmada, kadınlarınyumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konan limon kabuklarınınbu özelliği de içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.

KARACİĞERE YARARLI

Sonolarak cildimize yaptığı maksimum faydaları dışında limon kabukları,özellikle alkol alanlar için olmazsa olmazlardandır. Karaciğer ve safrakesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücüetkisi vardır. Yenilebilir cilt bakımına limon kabukları ile başlayın!



turkglob.com
 
Geri
Üst